Helios osvojio 14 Memorijalni Marijan Salamun Salko u kategoriji U 17 , Pazinci treći

Slovenski juniori pod vodstvom trenera Dejana Čikića sasvim zasluženo osvojili su juniorski turnir. Prvog dana Pazinci su več nakon poluvremena sa Cedevitom imali vodstvo 47 24 što su do kraja utakmice održali i pobijedili sa 91-69.

U drugoj utakmici prvog dana juniori euroligaša AX Armani Milano vodili su 38 minuta protiv Heliosa Domžale da bi izgubili na kraju sa 58-53. U prvoj utakmici drugog dana oslabljeni Pazinci bez blizanaca Marka i Luke Krulčića su do zadnje tri minute bili u egal utakmici sa renomiranim Milanezim da bi sa dvije trice Vittoria Lazzarija utakmica na kraju završila sa pobjedom AX Armani sa 73-63.

U drugoj utakmici drugog dana Helios Domžale sigurno je dobio Cedevitu sa 74-47. Treći dan donio je pobjedu AX Armani Milano nad Cedevitom sa 85 54. U zadnjoj utakmici turnira pobjedom od 16 razlike Pazinci bi osvojili turnir u trokutu u međusobnoj koš razliki.

Međutim tako nisu mislili mladi slovenski košarkaši predvođeni najboljim igračem turnira Joštom Flerinom i pobijedili su na kraju 65-52. U toj utakmici igrali su svi igrači obje ekipe. Pazinci su od prošle subote imali šest jakih utakmica ( Split, Cedevita, Sonik Puntamika, Cedevita, AX Armani i Helios) i umor je na kraju učinio svoje. Konačni poredak je Helios, AX Armani, Pazin i Cedevita.

Turnir je otvorio gradonačelnik Pazina Renato Krulčić. Tradicionalno treneri i predstavnici ekipa imali su zajedničko druženje, posjećen je grob pokojnog Salka, a pehare i medalje predali su predsjednik KK Pazin Neen Ćus i dopredsjednik Sportske zajednice grada Pazina Zoran Bravar. Druge godine zadnji vikend rujna na redu je 15 memorijalni turnir sjećanje na Salka.

KKP

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.