Hiperaktiv dobio novi penjački prostor

HiperaktivNakon dvogodišnjeg uređivanja prostorija Sportskog penjačkog kluba »Hiperaktiv«, koji okuplja tridesetak članova, u subotu je službeno otvorena penjačka dvorana u prizemlju stambene zgrade u Rašanovoj ulici, veličine sto kvadrata.
Klub je nastao 1999., a nesretna sudbina s dobivanjem i gubljenjem prostora počela je u skladištu Istracommercea u Jelušićevom prolazu, koji je klub dobio na korištenje i u kojem je izgrađena umjetna stijena.

Godine 2001. moraju seliti, pa u prostoru Kluba mladih »Bad Taste« grade novu umjetnu stijenu, najveću i najbolje opremljenu u Hrvatskoj. Međutim, županijskom odlukom zatvara se »Bad Taste« te klub ponovno postaje beskućnik. Gradski prostor u Rašanovoj, davno namijenjen Klubu mladih, tada dobiva »Hiperaktiv« te ga počinje obnavljati.
– U pravim će sportskim uvjetima klub ponovno moći početi ostvarivati velike rezultate, rekao je na otvorenju njegov predsjednik Goran Matika.
Prostor je odmah »kršten« održavanjem penjačkog natjecanja na kojem su osim članova matičnog kluba sudjelovali pulski SPO »Glas Istre«, rovinjski SPK »Muntravo« i riječki SPK »Ri-rock«. U muškoj konkurenciji pobijedio je »hiperaktivac« Gianfranco Dušić, a u ženskoj Jasmina Božić iz riječkog »Ri-rocka«.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.