Hladno jutro: Pazin do -11°C

Zima je konačno stigla! To se najbolje vidi po jutrošnji minimalnim temperaturama diljem Istre. Najhladnije je bilo na postaji Pazin, Kolodvorska sa -11°C, postaja Pazin mjerila je -10°C, Livade -9°C, Sveta Katarina -8°C te Žminj -7°C.

S druge strane, postoji i znatno topliji dio središnje Istre: Brajkovići i Cere -1, Žužići 0, Sveti Donat 1 te Vrh 2°C. Hladno je bilo i uz obalu: standardno najhladniji bio je Umag sa -5°C, a isto toliko bilo je i u Flengima, postaja Umag, Rožac izmjerila je -4°C, a toliko je izmjereno i na pulskom aerodromu, kao i u Portorožu. Temperature zraka oko nule ili koji stupanj iznad izmjerene su na potezu od Poreča do Pule, sa iznimkama tipa Medulin gdje je bilo -2°C. Istok Istre (Plomin -3°C, Labin 1°C) najtopliji zaključno sa Opatijom sa minimalnih 4°C.

Napomenimo da je postaja Pazin, Kolodvorska jutros hladnija i od Gospića (-9,6°C) i od Zavižana (-10,2°C). Hladnije je bilo samo u Crnom Lugu na Risnjaku (-12°C), no ako uzmemo u obzir da ima još hladnijih dijelova Pazina od ove dvije postavljenje postaje, dolazimo do zaključka da je dio središnje Istre prava konkurencija u temperaturama gorskim krajevima.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.