Hot Club de Istra donirali Pazinskom društvu tjelesnih invalida 9.000 kuna

DTI - Sv MikulaMladi pazinski jazz/gipsy swing bend „Hot Club de Istra“ održao je proteklog petka u velikoj koncertnoj dvorani pazinskog Spomen doma zanimljiv i uspješan humanitarni koncert.

Članovi grupe Aldo Foško, Mateo Paulišić, Dominik Ujčić, Martin Galant, Donat Gnjatović i Marko Roce, svi redom školovani mladi glazbenici odlučili su velikim koncertom obilježiti kraj svog srednjoškolskog obrazovanja i prvu godišnjicu djelovanja banda. Također su obilježili stotu godišnjicu rođenja svog glazbenog uzora, legendarnog belgijskog džezista Djanga Reinhardta.
Kao gosti „Hot Cluba de Istra“ na koncertu su nastupili i violinistica Iva Gortan, klarinetist Rudi Ferenac, pijanistica Aida Vidan, gitarist Orjen Riđanović, mladi pazinski band „Blues Train“ (u sastavu: Marin Anđelini, Luka Opašić, Alen Zgrablić i Anton Benčić) te trviška klapa „Teran“.

Osim velikog glazbenog talenta, mladi su glazbenici pokazali i svoju humanost. Ukupan prihod od ulaznica (oko 9.000 kuna) namijenili su Društvu tjelesnih invalida Pazin.

DTI Pazin je krajem prošle godine pokrenulo akciju sakupljanja sredstava za kupnju specijalnog kombi vozila prilagođenog potrebama osoba s invaliditetom. Dosad je prikupljeno oko pedeset tisuća kuna. Nakon ovoljetnih donacija s manifestacije „Pazin gastro 2010“ i tvrtke „LIDL“ sa po deset tisuća kuna sredstva za novi kombi povećana su sa 9.000 kn zahvaljujući mladim pazinskim glazbenicima.

Članovi Društva tjelesnih invalida Pazin ovim putem zahvaljuju grupi „Hot Club de Istra“, njihovim gostima i svim posjetiteljima koncerta na ovoj značajnoj donaciji, te pozivaju sve one koji su u mogućnosti pomoći da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji kako bi osobe s invaliditetom Pazinštine uskoro došle do vozila prilagođenog njihovim potrebama.

Gracijano Turčinović nstupa u Beogradu na natjecanju paraplegičara

U Beogradu će se u organizaciji biciklističke federacije UCI 25. i 26. rujna 2010. godine održati Europski kup u biciklizmu za osobe s invaliditetom.
U subotu 25. rujna na rasporedu je utrka na kronometar dužine 11 km, dok je dan kasnije, u nedjelju cestovna vožnja na dionici dugoj 33 km.
Od hrvatskih predstavnika nastupiti će 3 natjecatelja. Po jedan iz Slavonskog Broda i Vinkovaca, te član „Sportskog društva paraplegičara“ Pula, reprezentativac i potencijalni paraolimpijski kandidat Supetarac, Gracijano Turčinović.

novihandbajk.jpg

Turčinović je u 6. mjesecu ove godine dobio najnoviji model handbike-a izrađen po narudžbi u vrijednosti od 50.000 kn, zahvaljujući financijskoj pomoći Istarske Županije, Istarskih gradova i općina, kao i brojnih sponzora. U Beogradu, kao i za 20-ak dana na maratonu u Carpiju u Italiji sa trenerom Pucarić Mladenom s kojim trenira po posebnom programu, Turčinović očekuje dobar plasman i rezultat.

Kako Hrvatski paraolimpijski odbor ne financira ovo natjecanje nego ga snosi klub, „Sportsko društvo paraplegičara“ Pula zahvaljuje Istarskoj Županiji koja je omogućila odlazak Turčinovića na ovo veliko natjecanje.

3 komentara na “Hot Club de Istra donirali Pazinskom društvu tjelesnih invalida 9.000 kuna”

 1. Damned2b3 napisao:

  Svaka čast ekipa!

 2. lipi_nan_je_pazin napisao:

  pa dje ste ljudi. ovo nema niki potrebu komentirat?
  Svaka čast ekipi koja je to organizirala. Fenomenalna ideja i realizacija. Smo tako naprid!!!!

 3. sportist napisao:

  Sve pohvale!!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.