Hot Club de Istra humanitarnim koncertom slave godinu dana postojanja

Hot Club de IstraPrije studentskog dijela života članova Hot Cluba de Istra, grupa će održati koncert kao hommage dosadašnjem radu, u petak, 17. rujna, u 20 sati u velikoj dvorani pazinskog spomen doma. Ovim će koncertom također biti obilježena 100. obljetnica rođenja legendarnog Djanga Reinhardta, osnivača gypsy swinga i jednog od najutjecajnijih europskih jazzera, kojemu je ovaj koncert i posvećen. Koncert je humanitaranog karaktera, te će sav prihod od prodaja karata ići u dobrotvorne svrhe – Društvu tjelesnih invalida Pazin.

Projekt mladih, većinom pazinskih, glazbenika iz klasične gimnazije pod imenom Hot Club de Istra nastao je kada je Aldo Foško za dan škole odlučio napraviti jedan, učenicima zanimljiv projekt, svirajući jazz standarde. Prvi javni nastup bio je upravo taj, a odmah zatim uslijedila je gaža za dane Julesa Vernea, na “motelu”.

Bend čine već spomenuti Aldo Foško na klarinetu i klaviru, Mateo Paulišić na gitari i basu, Martin Galant na gitari, Donat Gnjatović na harmonici, Dominik Ujčić na trubi i Marko Roce na bubnjevima. Prvi dio repertoara od dvadesetak pjesama čine jazz standardi, a drugi, nešto specifičniji, Manouche jazz po uzoru na Djanga Reinhardta. Od tuda i naziv banda “Hot Club de Istra”.

Bend je imao mnogo zapaženih koncerata poput UmaGOblues festival u Umagu ove godine, Sedam dana stvaranja u Pazinu, smotra uličnih svirača u Fažani, Euromagazin HTV-a u Balama, Jazz is back u Grožnjanu, kao i ulične svirke u Rovinju nekoliko puta tjedno kroz cijelu sezonu. Snimili su i CD kojega na svojim koncertima prodaju.

Na ovom će koncertu, uz Hot Club de Istra, nastupiti i njihovi gosti. Biti će tu Iva Gortan na violini, Rudi Ferenac na klarinetu, mladi pazinci Blues Train, klapa Teran, gitarist Orjen Riđanović iz Zagreb i Aida Vidan na klaviru.

Osim spomenutog Djanga Reinhardta, bend posvećuje ovaj koncert i svom gradu, Pazinu, i svim pazincima i pazinkama, te vas pozivaju da se okupite u što većem broju.

[youtube _IvvBAzw958]

Web stranice benda: www.hotclubdeistra.com

MP / iPazin.net

4 komentara na “Hot Club de Istra humanitarnim koncertom slave godinu dana postojanja”

 1. fan napisao:

  Jeeej! Jedva čekan koncert!

 2. greatcry napisao:

  Plakat je odličan, ki je autor?

 3. m napisao:

  Dizajn by Neven Udovičić.
  Drago mi je da ti se sviđa!

 4. gogz napisao:

  slazem se! plakat je super! :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.