Hot Club de Istra

Hot Club de IstraProjekt mladih, većinom pazinskih, glazbenika iz klasične gimnazije pod imenom Hot Club de Istra nastao je kada je Aldo Foško za dan škole odlučio napraviti jedan, učenicima zanimljiv projekt, svirajući jazz standarde. Prvi javni nastup bio je upravo taj, a odmah zatim uslijedila je gaža za dane Julesa Vernea, na “motelu”.

Bend čine već spomenuti Aldo Foško na klarinetu i klaviru, Mateo Paulišić na gitari i basu, Martin Galant na gitari, Donat Gnjatović na harmonici, Dominik Ujčić na trubi i Marko Roce na bubnjevima. Prvi dio repertoara od dvadesetak pjesama čine jazz standardi, a drugi, nešto specifičniji, Manouche jazz po uzoru na Djanga Reinhardta. Od tuda i naziv banda “Hot Club de Istra”.

Probe benda nastavile su se i nakon koncerta, iako je to bilo teže s obzirom da je škola završila, a neki članovi nisu iz Pazina (Donat je iz Umaga, i Marko iz Sutivanca), ali s obzirom na početak škole, probe su sve učestalije, a program širi. Uskoro možemo očekivati koncert povodom proslave obljetnice Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, a možda i neki samostalni koncert.

[youtube 7G4R3tx3nYE]

Još neke pjesme:
I’ve found a new baby
Rythme futur
Nuages
Dark eyes

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.