Hotspot Croatia u Istri starta od kolovoza

hotspot_croatia_istra_2013Istarska županija s dobivenih više od pola milijuna kuna apsolutni je pobjednik natječaja za program “Hotspot Croatia”, koji je pokrenulo Ministarstvo turizma. Ono je u veljači objavilo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava na temelju Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama u ovoj godini.

Sredstva će biti raspoređena na 40-ak gradova i općina, odnosno za 67 lokacija, putem Istarske razvojne turističke agencije (IRTA-e), te za dodatne lokacije putem financiranja gradova i općina Pule, Novigrada, Medulina, Brtonigle, Grožnjana, Lupoglava i Gračišća. Upravo je projekt IRTA-e “Istra Connect” zbog zajedničkog nastupa brojnih gradova bio najbolje koncipiran od svih pristiglih prijava.

Kako saznajemo od Siniše Miljevića, direktor IRTA-e, IRTA je već analizirala lokacije na kojima treba pripremiti struju, gdje montirati antene, jesu li područja zaštićena, itd..

– Krenut ćemo s realizacijom tijekom kolovoza i imati prve pristupne točke. Pristup internetu sigurno ćemo omogućiti, a cijeli sustav ćemo onda uvoditi tijekom ljeta, odnosno radit ćemo na mreži i podešavati je, jer ovakav obim radova kakvog imamo u Istri ne postoji nigdje u Hrvatskoj i nemamo ga od koga kopirati, kaže Miljević.

Pojašnjavajući dobivena financijska sredstva kaže da su, za razliku od drugih, razmišljali unaprijed i spremili projekt. A kada se tom projektu koji će promovirati Istru doda i ekonomska vrijednost dolazi se do značajnih iznosa promocije.

– Kada se korisnik poveže na mrežu doći će na portal koji je zamišljen da daje lokalne informacije tipa današnjih događaja, smještaja. To čak možemo širiti i na određeni radijus oko lokacije na kojoj se posjetitelj nalazi. Drugi dio bit će vezan na jednak način uz Istru i sve što se događa u Istri, pojašnjava Miljević.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.