Hrana, a ne oružje

2U subotu se u sklopu najave ekološkog pohoda “Marš na Učku” (24.-26. travanj) na pazinskom glavnom trgu održala međunarodna pacifistička akcija “Hrana, a ne oružje” u organizaciji Kluba mladih Pazin.

Od 10 do 14 sati članovi KMP su prolaznicima dijelili vegetarijanski obrok – kuhani fažol, čime se želi poručiti kako hrana nije povlastica već osnovno ljudsko pravo. Inače, pokret “Hrana, a ne oružje” (“Food Not Bombs”) je neformalna međunarodna aktivistička volonterska zajednica nastala osamdesetih godina koja se bavi dijeljenjem besplatne vegetarijanske hrane u znak protesta prema ratu, bijedi i siromaštvu. Zagovornici ovog pokreta žele osvijestiti činjenicu da na svijetu ima sasvim dovoljno hrane za sve, a da je bijeda i glad direktna posljedica konzumerizma, kapitalizma i militarizma. Naime, kao što je poznato, u današnjem se svijetu nemjerljivo mnogo sredstava, vremena i energije troši na naoružanje, a s druge se strane, iako je hrana relativno jeftina i često se baca, za gladne ne mari dovoljno. Stoga, aktivisti u svijetu često organiziraju ovakve akcije prethodno prikupivši odbačenu, a još uvijek kvalitetnu hranu s tržnica i iz marketa.

U subotu je također navečer u prostorima KMP održan alternativni koncert na kojem su nastupili The Bills, Fonjatura, Red Tape i The Skvot.

glasistre.hr

2 komentara na “Hrana, a ne oružje”

  1. anarhist napisao:

    Klub mladih pankera? Klub mladih pijandura? Kome/cemu sluzi taj klub u kojem sjede i opijaju se uvijek isti “mladi” ljudi? Sramota

  2. Anonimno napisao:

    a kome i čemu služe stotine tisuća birokrata, političara,agencija u kojima sjede uvijek isti ljudi i samo troše novce kojih nema . Sramota !

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.