Hrvati pozivaju na bojkot slovenskih proizvoda

foto: ShutterstockKao što se slovenska politika odnosi prema Hrvatskoj tako je vrijeme da se i mi prema njima počnemo ponašati drugačije! Obični smo građani i ne možemo izvesti neke posebne akcije, ali možemo paziti što kupujemo! Slovenski izvoz u Hrvatsku iznosi oko 9 posto njihovog ukupnog izvoza, što znači da naša zemlja spada u njima pet najvažnijih izvoznih tržišta. Taj postotak nije mali i ako ga uspijemo imalo smanjiti možemo nanijeti udarac slovenskom gospodarstvu i Sloveniji u cjelini. Nažalost šteta koju im možemo prouzročiti nije ni blizu onoga što oni nama rade, ali barem neka osjete! – stoji u poruci.

Zato kada idete u šoping, osobito ovaj predbožićni, pripazite na porijeklo robe, dodaje autor spomenutog teksta i sugerira da se nipošto ne kupuje ‘Made in Slovenija’. Također se skreće pozornost na potrebu provjeravanja proizvođača i kod onih artikala na kojima stoji ‘Made in EU’, kako ne bi prošlo štogod slovensko, a primateljima poruka sugerira da e-mail proslijede prijateljima i na taj način potpomognu akciju protiv zemlje iz susjedstva.

I Facebook za bojkot

Na stranicama facebooka formirana je nova grupa s prekriženom slovenskom zastavom koja također poziva na bojkot slovenskih proizvoda. Trenutno ima nešto manje od 400 članova a objavila je i popis proizvoda koje bi trebalo izbjegavati.

Osnivač se nada da će slovenski poslovni ljudi ‘pritisnuti političare’ kako bi promijenili svoju politiku prema Hrvatskoj. Poručuje da kupovinom robe u slovenskim trgovačkim lancima i kupovinom slovenskih proizvoda izravno punimo slovenski proračun i time plaćamo slovenske političare koji se ponašaju prema Hrvatskoj na viđeni način.

Jutarnji.hr

2 komentara na “Hrvati pozivaju na bojkot slovenskih proizvoda”

  1. svimanaznanje napisao:

    Slazem se da treba bojkotirati slovenske proizvode, ali sam i za to da se bojkotira i sve one koji su s svojom neprincipjelnom i ulizivačkom politikom doprinijeli da dođemo u ovu poziciju da svako tko ima bilo kakav interes ,a član je EU, taj interes na štetu Hrvatske uspijeva bez nekih većih problema i realizirati. Stanje u Hrvatskoj je takvo da imamo jako lošu vlast , ali još lošiju oporbu . “Najjača oporbena stranka” na čelu s Milanovićem, koji zagovara politiku ” šuti i niš ne radi, a kad nešto i radiš, radi ko da ništa ne radiš” niti ne zavređuje da ju se naziva oporbenom. A da o drugim tzv. oporbenim strankama tipa HNS-a ili IDS-a niti ne pišem. Boze nas sačuvaj. Jedina svjetla točka u ovom trenutku u Hrvatskoj je guverner Rohatinski, a sve ostalo ne vrijedi skoro pa ništa.Uključujući i Mesića.

    1. skriboman napisao:

      Bojkotiranje nas čini većim balkancima i budalama od onih kojima se, kao, želimo inatiti. Inat nam neće pomoći, niti će Sloveniji naštetiti.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.