Hrvatska će uvesti zabranu pušenja

CigareteU prvoj godini mandata nove vlade uvest će se zabrana pušenja na svim javnim mjestima po uzoru na neke zemlje članice EU, izjavio je premijer Ivo Sanader nakon današnjeg troipolsatnog sastanka s predsjednicima HSS-a i HSLS-a Josipom Friščićem i Đurđom Adlešić.

Ministri u ponedjeljak
To bi značilo da bi se pušenje potpuno zabranilo u svim zatvorenim prostorima poput restorana ili kafića, pa je predsjednik Sabora Vladimir Šeks pušačima poručio: “Oni koji kane pušiti, neka se požure.”

To je jedna od stavki koalicijskog ugovora koje su tri stranke usuglasile, a čije se potpisivanje očekuje u ponedjeljak ili utorak. Danas je završen predzadnji krug pregovora, a na zadnjem, koji će se održati u ponedjeljak, dogovarat će se podjela ministarskih fotelja, o čemu će razgovarati predsjednici stranaka.

Nakon potpisivanja sporazuma, poručuju partneri, on će biti predstavljen javnosti te će biti temelj programa nove vlade.

– Vlada se neće bitno mijenjati, najviše za jedno ili dva ministarstva, pokušat ćemo da bude samo jedno. To sigurno neće biti vlada od 19 ministarstava i 24 ministra, kakva je bila Račanova vlada – rekao je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

Kako doznajemo, jedno ili dva spomenuta ministarstva su ono za regionalni razvoj te za turizam, koje bi se možda izdvojilo iz današnjeg Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka govorio je samo Sanader, dok Friščić i Đ. Adlešič nisu imali potrebu, pa su se mogli čuti komentari “…ako i u novoj vladi samo Sanader bude govorio, to neće biti dobro”.

Društvo znanja
Sanader je najavio daljnu politiku približavanja EU i NATO-u, a na unutarnjem planu nastavak razvoja društva znanja i smanjenje nezaposlenosti. Naglasio je kako će nova vlada raditi na dobrobit svih građana, a ne samo onih koji su glasovali za HDZ i njegove partnere.

Večernji.hr

1 komentara na “Hrvatska će uvesti zabranu pušenja”

  1. aravnic napisao:

    Hvala Bogu! Već su to mogli napravit…

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.