Hrvatska ekspedicija Vanuatu 2010

Hrvatska ekspedicija Vanuatu 2010Uporni članovi Radiokluba “Pazin” i petu godinu zaredom planiraju aktivnost iz rijetkih i zanimljivih entiteta. I dok su to dosada bile europske poslastice poput Baleara, Lihtenštajna i Korzike za 2010. godinu se priprema dosad najzahtjevnija aktivnost – destinacija Vanuatu, pacifička je država sastavljena od 83 vulkanska otočića uzduž južnog pacifika, otprilike 2000 km sjeveroistočno od australskog Sydneya. I dok se u posljednje vrijeme iz toga područja javljaju vijesti o potresima i tsunamijima RKP-ovci se nadaju da će se od 21. pa do 28. siječnja 2010. godine oni javljati sa jednog od 100 najtraženijih radioamaterskih entiteta.

Članovi ove malene ekspedicije su Marko Pernić i Hrvoje Horvat iz Pazina u suradnji sa Nikolom Bratošom (9A6DX) iz Dubrovnika, dok je jedan od začetnika ove dubrovačke ideje, Ante Bašica (9A4DU) također iz Dubrovnika nenadano morao odustatii. Ovu malu ali veselu ekipu čeka zasigurno jedna od najzanimljivijih životnih avantura jer je i pacifičko područje u to vrijeme vrlo nepredvidivo praćeno kišnim tuševima, ciklonima, visokim temperaturama i visokom vlagom. Pripreme idu dobro, oprema se polako skuplja, skupljaju se i sve relevantne informacije kako bi se izbjegli ozbiljniji problemi kao na nedavnim pacifičkim ekspedicijama. Više informacija o ovoj aktivnosti možete pronaći i pratiti kroz http://vanuatu.rkp.hr.

4 komentara na “Hrvatska ekspedicija Vanuatu 2010”

 1. cesko_jr napisao:

  zakon!!!ajmo RKP-ovci!!!

 2. Poduzetnik napisao:

  Registrirajte mi tamo firmu da ne moran placat porez…

 3. uuu napisao:

  ma RKP-o ci vi niste baš normalni, ćete zgorit ku grete tamo..

 4. MMM napisao:

  Climate: tropical; moderated by southeast trade winds from May to October; moderate rainfall from November to April; may be affected by cyclones from December to April

  When the going gets tough, tough OO Hrle & Muzicar Marko get going :-)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.