Hrvatska razbila Englesku

UtakmicaHRVATSKA je izbacila Englesku s Europskog prvenstva! Ništa večerašnji susret nije značio osim prestiža i časti, ali Hrvatska je odigrala jednu od najvećih utakmica u svojoj nogometnoj povijesti. Wembley će zauvijek pamtiti Slavena Bilića i pobjedničku generaciju hrvatskih nogometaša koja im je uskratila europski san.

Hram nogometa večeras je puno više ličio na blatnu kaljužu Gradskog stadiona u Skopju, ali ovoga puta ni takvi uvjeti nisu mogli spriječiti hrvatsku reprezentaciju da svijetu pokaže svoje pravo lice. Šokantna je bila večerašnja utakmica, ne samo za Engleze, već i naše navijače, ali Hrvatska je na kraju zasluženo iz nje izašla kao pobjednik.

Svi smo priželjkivali dobru igru Hrvatske na Wembleyju, ali ovakav početak zamišljali su samo oni najoptimističniji. 14-minutnim blitzkriegom Engleska je bačena na koljena i na poluvremenu se činilo da ih još samo mukotrpnih 45 minuta dijeli od ispadanja s Eura i novog izbornika. Tračak nade u drugom dijelu vratili su Englezima sudac pokazavši na bijelu točku nakon dvojbenog prekršaja Šimunića, a zatim i David Beckham koji je nakon početnih minus dva morao ući u igru, ali sve je bilo uzalud. Topovski udarac Mladena Petrića u 77. minuti zapečatio je sudbinu nekad gordog Albiona. Ostatak pročitajte na indexu.

Index.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.