Hrvatska zametena, nigdje bez zimske opreme

policija_zima.jpgSnijeg i dalje otežava promet u Istri, na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK), koji ponovno vozače upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme te da ako je moguće odgode putovanje.

Zbog niskih je temperatura moguća poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

U Zadru je napadalo čak 30 centimetara snijega, isto kao i na Zavižanu. Dalmatinska Zagora također je prekrivena snijegom i u Imotskom je izmjereno 20 centimetara.

Najviše ga je napadalo u Begovom razdolju, čak 43 centimetra. U Korenici i na Plitvicama palo je oko 30 centimetara snijega, a meteorološka postaja u Gospiću izmjerila je jutros 26 centimetara novog snijega.

Na ličkoj magistrali Korenica-Udbina-Gračac snijeg je zaustavio desetak kamiona i tegljača. Zimska služba ‘Lika cesta’ u Gospiću koja održava više od 1100 kilometara cesta u zimskim uvjetima noćas je u pogon stavila svu raspoloživu mehanizaciju.

Temperatura su se u cijeloj državi spustila ispod nule te će tako ostati do kraja vikenda.

Na Jadranu će padati i kiša i snijeg. Posvuda će biti hladno, no oborine će tijekom dana postupno i prestati pa će nedjelja izgledati mnogo bolje. Krajem vikenda očekuje se toplije vrijeme, a početkom novog tjedna temperatura će ponovno porasti iznad ništice.

Zbog zimskih uvjeta zabranjeno je prometovanje za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama a za ostale je obvezna zimska oprema u kontinentalnom dijelu zemlje, u unutrašnjosti Istre, na sjevernom Jadranu na širem riječkom području, riječkoj obilaznici između čvorova Orehovica i Diračje, a A 7 čvor Diračje-GP Rupa, B 6 Kikovica-čvor Orehovica, na otocima Cresu i Lošinju, Rabu i Krku, te u Zadarskoj, ponegdje Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.