Hrvatske vode: Urušeni dio tunela nije moguće sanirati

Započeli su radovi na uređenju bujice Drazej u predjelu Lakota uz most na cesti Pazin-Cerovlje na kojoj je proljetos došlo do puknuća konstrukcije zatvorenog kanala bujice Drazej i do urušavanja materijala deponiranog iznad nje. Bujica će se sanirati prije jesenjih kiša, kaže glasnogovornica Hrvatskih voda koje upravljaju vodotocima, pa tako i ovom bujicom koja protječe kroz Pazin. Odmah po utvrđivanju nastale štete na kanalu bujice, Hrvatske vode su izvijestile Državnu vodopravnu inspekciju koja je naložila poduzimanje potrebnih mjera za osiguranje nesmetanog protoka bujice Drazej prema Pazinskom potoku.

Cijeli članak pročitajte ovdje: https://www.glasistre.hr/pula/hrvatske-vode-uruseni-dio-tunela-nije-moguce-sanirati-570072

5 komentara na “Hrvatske vode: Urušeni dio tunela nije moguće sanirati”

 1. sama napisao:

  Odgovorni za urušavanje su???

  1. Anonimno napisao:

   Opet mi svi koi plaćamo sve te vode pod prijetnjom ovrhe.

  2. Anonimno napisao:

   To je i podnaslov u članku, ali nema ogovora.

 2. Urušena konstrukcija napisao:

  Mislim da je prvenstveno odgovornost na onome tko je dopustio (Hrvatske vode očito) da se odlaže materijal na to mjesto, a da se prethodno ne utvrdi da li će konstrukcija moći preuzeti svo to dodatno opterećenje za koje sigurno nije bila dimenzionirana. Dakle, vjerojatno bi se u tom slučaju ustanovilo da konstrukcija ne bi mogla podnijeti dodatno optrećenje te bi se moralo provesti ojačanje konstrukcije. Na čiji trošak? Pa vjerojatno Kamena-Pazin koji je i imao interes odlagati taj materijal tamo. No sve u svemu, odgovornost je izgleda na Hrvatskim vodama – zato svi i šute.

 3. Anonimno napisao:

  Mislim da je tunel bio projektiran da se zatrpa materijalom ova rupa ali očito je netko to slabo proračuna. Nadam se da će nekog bar zatvorit.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.