Hrvatski telekom donirao Hitnu pomoć Pazin

Hrvatski telekom donirao Hitnu pomoć PazinNastavljajući tradiciju pružanja potpore zdravstvu, Hrvatski Telekom je na danas održanom druženju s predstavnicima zdravstvenih ustanova predstavio ovogodišnju blagdansku donaciju. Kao i prethodnih godina donacija je namijenjena službama hitne pomoći, a njena ukupna vrijednost iznosi 800.000 kuna.

Ovogodišnja blagdanska donacija bit će podijeljena između četiri ustanove – Županijske bolnice Čakovec, Hitne pomoć Pazin, Doma zdravlja Korčula te Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, a svaka ustanova će, u svrhu nabave medicinske opreme, dobiti iznos od 200.000 kuna.

Na sastanku predstavnici zdravstvenih ustanova su razgovarali s predsjednikom Uprave Hrvatskog Telekoma Ivicom Mudrinićem o trenutačnom stanju u zdravstvu kao i potrebama ustanova te na koji će se način utrošiti donirana sredstva. Dom zdravlja Korčula će donirani iznos iskoristiti za nabavu sanitetskog vozila za hitni prijevoz, Županijska bolnica Čakovec predvidjela je nabavu prijenosnog uređaja za ventiliranje bolesnika za djecu i odrasle, a Dom zdravlja Požeško-slavonske županije nabavu defibrilatora. Hitna pomoć Pazin donirana sredstva će koristiti za nabavu potrebne opreme kao što su imobilizatori, balon za ventilaciju, lutke za vježbanje ali i za nabavu novog defibrilatora.

„Ovom donacijom želimo izravno sudjelovati u unaprjeđenju zaštite i spašavanju ljudskih života te podizanju kvalitete zdravstvene zaštite na dobrobit sviju nas. Donacija je ujedno i nastavak tradicionalne potpore hitnoj medicinskoj pomoći u blagdansko doba kada humanost i briga za druge dobivaju dodatno na značenju“, izjavio je tom prigodom Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

„Zbog složenosti terena koji pokrivamo i teških nesreća na koje interveniramo, neophodno nam je potrebna moderna i kvalitetna medicinska oprema. Donacija Hrvatskog Telekoma će nam omogućiti zamjenu stare i dotrajale opreme, koja će našoj ustanovi omogućiti postizanje visoke razine spremnosti“, izjavio je dr. Ivor Ković, voditelj Hitne pomoći Pazin. Predstavnici preostalih ustanova pridružili su se zahvalama te naglasili važnost stalnog ulaganja u hitnu pomoć. Također, istaknuli su koliko je važno da požrtvovnost zaposlenika hitne pomoći prepoznaju velike tvrtke poput HT-a, koje mogu pružiti potporu ovom sektoru.

Ovom donacijom Hrvatski Telekom nastavlja petogodišnju podršku hitnoj pomoći koju je započeo 2006. godine rukovodeći se mišlju kako je djelotvorna komunikacija često presudna u zaštiti i spašavanju ljudskih života. Ukupna vrijednost dosadašnjih donacija koje je HT usmjerio prema hitnoj pomoći iznosi gotovo 11 milijuna kuna čime je, ujedno, potvrđen status kompanije koja snažan naglasak stavlja na društveno odgovorno poslovanje i brigu za zajednicu u kojoj djeluje.

*U prilogu se nalaze fotografije s današnjeg predstavljanja donacije. Na fotografijama su s lijeva na desno, ravnatelj DZ Požeško-slavonske županije Darko Puljašić, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Dragutin Kopasić, Predsjednik Uprave Hrvatskog Telekom Ivica Mudrinić, voditelj hitne službe Pazin Ivor Ković i zamjenik ravnatelja DZ Korčula Darko Bakarić.

regionalexpress.hr

2 komentara na “Hrvatski telekom donirao Hitnu pomoć Pazin”

  1. skifeca napisao:

    Ma tooooo, Ivore!!! Svaka čast!!!

  2. yyyyy napisao:

    Bravo za doktora!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.