Hrvoje Horvat i Davor Kucelin na WRTC-u 2018

Još nas samo 4 dana dijeli od najprestižnijeg radioamaterskog natjecanja, radioamaterske olimpijade, koja se održava svake četiri godine, a na kojemu će ove godine, po treći put, timski nastupiti Hrvoje Horvat iz Radiokluba Pazin i Davor Kucelin iz Radiokluba Poreč.

WRTC (World Radiosport Team Championship) ove se godine održava u Njemačkoj, u okolici Berlina. Na natjecanju će snage odmjeriti 63 tima iz svih dijelova svijeta. Svaki tim čine dva radioamatera koja su se za ovo natjecanje kvalificirala skupljajući bodove svojim plasmanom u raznim svjetskim radioamaterskim natjecanjima u protekle četiri godine.

Struktura timova je sljedeća:
– 6 timova iz Azije
– 24 timova iz Europe
– 14 timova iz Sjeverne Amerike
– 2 tima iz Oceanije
– 2 tima iz Južne Amerike
– 1 tim koji brani prošlogodišnji naslov prvaka
– 3 tima koja čine mladi radioamateri
– 6 timova koje je odabrala komisija
– 5 sponzoriranih timova

Svi timovi biti će smješteni u istoj geografskoj regiji, približnih topgrafskih karakteristika, udaljeni najmanje 1 km jedan od drugoga. Svi timovi imaju podjednake uvjete za rad: svaki tim ima svoj šator, agregat snage 2 kW, identične antene (Spiderbeam za 10/15/20; skraćeni dipol za 40m te inverted-V za 80 metara), dva radio uređaja (najveće snage 100W), hranu i pitku vodu. Također, svaki tim ima suca koji ih prati tijekom svih 24 sata natjecanja i volontere koji se brinu da agregat uvijek ima dovoljno benzina. Svaki tim će neposredno prije natjecanja izvući posebnu (prigodnu) pozivnu oznaku koju će koristiti i koju ne smiju otkriti nikome, kako nebi došlo do favoriziranja niti jednog tima.

Natjecanje (IARU HF Championship, u sklopu kojeg se održava WRTC 2018) traje 24 sata, od subote, 14. srpnja, u 14 sati po lokalnom vremenu, do nedjelje, 15. srpnja, u 14 sati po lokalnom vremenu.

Hrvoje i Davor već se neko vrijeme pripremaju za natjecanje, a od nedavno pripremaju i opremu, kako bi bili u potpunosti spremni za samo natjecanje.

RKP / iPazin

1 komentara na “Hrvoje Horvat i Davor Kucelin na WRTC-u 2018”

  1. Anonimno napisao:

    Bravo!!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.