Humanitarna akcija mladih pazinjana

Predsjednik pazinskog Crvenog križa dr. Ivica Rukavina, v. d. ravnateljice Marijana Krbavac te učenice Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Martina Tanković, Iva Gortan i Nina Lanča jučer su posjetili Odjel onkologije Dječje bolnice na Kantridi u Rijeci te u ime mladeži i podmlatka Crvenog križa poklonili bolnici kućno kino s DVD uređajem.

Plod je to akcije koja se, uz sudjelovanje tridesetak učenika pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora te Gimnazije odvijala kroz cijeli prosinac. Započeli su radionicama u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana na kojima su se izrađivale čestitke i prigodni ukrasi, koji su u gradu prodavani uoči samih blagdana. Od prikupljenog novca kupljen je jučer uručeni uređaj.
Dok traju zimski školski praznici, i radionice u Gradskom društvu Crvenog križa pauziraju, no novi ciklus počinje već 14. siječnja. U dva programa, za učenike nižih i viših razreda osnovne škole, svakog se utorka održavaju edukativne radionice o zdravlju, ekologiji, prevenciji ovisnosti i sličnim temama, a nekoliko predstojećih okupljanja bit će posvećeno pripremama za Dan bolesnika, 11. veljače, kada mladi aktivisti pazinskog Crvenog križa pripremaju nekoliko humanitarnih posjeta.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.