Humanitarna akcija učenika GSŠJD

GSŠJDUdruga oboljelih od leindeksiraj-1ukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) provodi projekt pod nazivom Plastičnim čepovima do skupih lijekova, a potpisali su i Ugovor o suradnji o prikupljanju i zbrinjavanju plastičnih čepova s tvrtkom GKP ČAKOM d.o.o. Udruga će prikupljene čepove prodavati, a novcem od prikupljenih čepova će se nabavljati potrebni lijekovi u slučajevima kada to ne financira HZZO.

U okviru Eko projektnog dana učenici 4b razreda opće gimnazije s razrednicom Martinom Đuranec organizirali su prikupljanje plastičnih čepova. U našoj Školi prikupljeno je ukupno 220 kg čepova, koji su donirani Udruzi. Manja količina čepova zamijenjena je za besplatne ulaznice u NP Krka, koji se također uključio u ovu humanitarnu akciju.

Ulaznice koje su dobivene donirane su domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi na području Istre i Kvarnera – Dječji dom Pula, Dom za djecu i mlađe Braća Mažuranići Novi Vinodolski i Dom za djecu Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu.

Za navedene domove osigurano je ukupno 115 ulaznica koje će moći iskoristiti tijekom 2016. godine. Učenici Škole su tijekom prosinca posjetili Dom za djecu Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu gdje su prisustvovali prigodnoj božićnoj predstavi korisnika doma te im uručili novčanu donaciju i prigodne darove za nadolazeće blagdane. Više o Udruzi iz Čakovca pročitajte na http://www.uoll.hr/uoll/

gssjd.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.