Humanitarna akcija udruge “Heki”

foto: Glasistre.hrČlanovi udruge »Heki« u nedjelju su posjetili Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri i uručili osoblju bolnice donaciju za potrebe djece zbrinute u toj ustanovi. Akciju prikupljanja potrepština za ovu ustanovu pokrenule su žene iz udruge »Heki«, vidjevši na televiziji prilog o bolnici u Gornjoj Bistri, i stupivši potom u kontakt sa zamjenicom ravnatelja Zlatkom Kisescheuter, s kojom su dogovorili datum posjeta.

U Hekima, ali i u susjednim selima Žbrlini i Slokovići, prikupljene su veće količine odjeće, pidžama, pelena, posteljine, higijenskih potrepština, lijekova, djeca iz ovdašnjih obitelji darovala su i svoje igračke, prikupljeno je nešto hrane, prehrambene proizvode donirale su tvrtke Puris i Premes, dok je tvrtka Reginex donirala kolače, a tvrtka Etradex osigurala gorivo za kombi kojom je ova obimna donacija prevezena u Gornju Bistru.

Posjet bolnici i susret s djecom, koje je u toj ustanovi zbrinuto oko 130, razgovor s osobljem, sestrama i liječnicima, bili su dirljivi za donatore iz Istre. Većina malih pacijenata život provodi u krevetu i preživljava uz pomoć posebnih uređaja. Bolnica je smještena u starom i derutnom dvorcu, djelatnici rade vrlo težak posao, ali s puno ljubavi, a ustanova bi teško mogla opstati bez donacija njenih prijatelja i volonterskog rada humanitaraca iz cijele Europe, među kojima poseban doprinos daju članovi udruge Plavi cvijet iz Italije.
– Sretni smo ako smo bar malo pomogli toj djeci, jer i jedan njihov osmijeh je nešto što čovjek mora samo vidjeti da bi shvatio koliko malo treba da bi netko bio sretan, rekla je Dunja Ladavac, inicijatorica akcije, s kojom su u Gornju Bistru putovali i Leandar Hek, Franko Ladavac, Valter Ladavac, Neven Hek, Ana Nefat i Vera Hek. U prikupljanju pomoći, pranju i sortiranju odjeće te sastavljanju i pakiranju paketa sudjelovalo je tridesetak žena, a akcija, pokrenuta između Božića i Nove godine, obavljena je u svega tjedan dana.

Davor Šišović
Glasistre.hr

1 komentara na “Humanitarna akcija udruge “Heki””

  1. martha napisao:

    Bravo mi :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.