Humanitarna izvedba predstave „Jama“ Kazališne družine „Rastrepuh“

U petak, 01.03.2019. u 19 sati, u pazinskom će Spomen domu Kazališna družina „Rastrepuh“ održati humanitarnu izvedbu svoje prve predstave „Jama“.
Nastavak je to niza aktivnosti u sklopu humanitarne akcije „Mislimo na vas 2“ kojom pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske prikuplja sredstva za kupnju ultrazvučnog aparata za pazinsku ispostavu Istarskih domova zdravlja. Dosadašnjim aktivnostima (humanitarni koncert, donacije poslovnih subjekata i građana) prikupljeno je preko 70.000 kuna.

Kazališna družina ”Rastrepuh” iz Pazina djeluje već dvije godine kao amatersko kazalište u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Pazin, a njihova prva predstava s kojom su predstavili svoj dosadašnji rad nosi naziv ”Jama”. Tekst za ovu urnebesnu komediju napisala je Sonja Boljunčić u suradnji s ostalim članovima kazališne družine, a u predstavi glume Ana Bančić, Ana Marija Bartolić, Vesna Drndić, Mario Ivanković, Doris Labinaz, Nataša Matijaš, Vjekoslav Mofardin, Milan Medak i Lucija Ukić. Predstavu je režirao Aleksandar Bančić.

Radnja ove pučke komedije odvija se u Domu za umirovljenike ”Jama”, čija je štićenica Roža usamljena starija žena koja živi skromno i jedina joj je želja vidjeti svoju djecu, Ivana (Nineta) i Fiorelu, dvoje uspješnih poslovnih ljudi koji su toliko zaposleni da nemaju vremena posjetiti majku… ili se tako barem čini. No Roža ništa ne pušta slučaju te kuje plan kako će ipak svoju djecu namamiti u Dom da bi ih posljednji put vidjela.

Ova dinamična komedija nam govori o svijetu u kojem živimo i o vrijednostima koje se polako gube u navali bezobzirnosti, sebičnosti i razmetljivosti.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se u pretprodaji kupiti u Gradskoj knjižnici Pazin, Caffe baru „Bombonijera“ i uredu SUH-Pazin te sat prije početka predstave na blagajni Spomen doma. Ukupni prihod namijenjen je kupnji ultrazvučnog aparata za pazinsku ispostavu Istarskih domova zdravlja.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.