Humanitarni koncert “Mislimo na Vas”

Udruga umirovljenika – SUH Podružnica Pazin, kojoj je jedna od primarnih aktivnosti humanitarni rad, ove godine povodom Svjetskog dana bolesnika, Pazin organizira humanitarni koncert „Mislimo na Vas“.

Dana 02.02.2018. godine u Spomen domu u Pazinu u 19:00 sati ,održati će se humanitarni koncert „Mislimo na Vas“ čiji ćemo ukupni prihod donirati Domu zdravlja Pazin za kupnju potrebnih kreveta za stacionar odnosno palijativnu skrb.

Na koncertu će nastupiti: Zbor „Roženice „Pazin, Zbor O.Š. Vladimira Nazora Pazin, Zbor „Mali od Sv. Jurja „ Stari Pazin, Dječji vrtić Olga Ban Pazin, Folklorno društvo Pazin, Plesna grupa „Roxy dance „ Pazin, Big Band Pazin, Klapa „Teran“, Iva Gortan, Luka Krulčić, Nina Fakin, Anja Fakin, Željko Šperanda

Papa Ivan Pavao II je 13.05.1992. godine u svom proglasu predložio da se odabere jedan dan u godini koji bi se posvetio bolesnima i senzibiliziralo društvo za njihove potrebe te se od 1993. godine svake godine 11. veljače obilježava Svjetski dan bolesnika.
Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o potrebama bolesnih, te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima. Također, obilježavanjem ovog dana odaje se i zahvalnost svima koji skrbe o bolesnicima – zdravstvenim, socijalnim i vjerskim djelatnicima te svima ostalima koji su svoj rad posvetili njezi i podršci oboljelima.
Imajući sve to na umu odlučili smo se uključiti i našim doprinosom obilježiti ovogodišnji Svjetski dan bolesnika.
” Dobrota u riječima stvara povjerenje.
Dobrota u mislima stvara dubinu.
Dobrota u davanju stvara ljubav. ” Seneka mlađi ..

Papa Franjo kao i svake godine tako i ove ima poruku vezano uz taj dan:
„Evo ti sina!… Evo ti majke!” I od toga časa uze je učenik k sebi” (Iv 19, 26-27)

3 komentara na “Humanitarni koncert “Mislimo na Vas””

 1. lina napisao:

  Mali ispravak netočnog navoda: nije Udruga umirovljenika, nego Sindikat umirovljenika, organizator koncerta.
  (u Pazinu postoji i jedno i drugo, pa neka informacija bude potpuna :) )

 2. vito napisao:

  Akcija pažnje vrijedna, sve pohvale našim građanima tzv treće životne dobi. Organizaciona povezanost umirovljenika na način da postoji udruga – sindikat – stranka, a u novinama je nedavno spomenut i termin podružnica, je nepotrebna. Riječ je o istim osobama specifičnih potreba.

  1. Siki napisao:

   Siki
   Puni naziv je: Sindikat umirovljenika Hrvatske – podružnica Pazin.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.