Humanitarni koncert za Sergeja Fabca

ŠajetaI Pazinci će pokazati svoje veliko srce u sklopu humanitarnog koncerta koji je samo jedan u nizu humanitarnih akcija koja je namijenjena Sergeju Fabcu iz Buja. 24-godišnji Sergej, danas tetraplegičar, vezan je za krevet i invalidska kolica od ljeta 2004. godine. nakon teške prometne nezgode u kojoj je ozlijedio kralježnicu. Ne može pomicati donji dio tijela, ruke su mu slabo pokretljive, tako da rukama ne može uzeti primjerice kemijsku olovku ili čašu. Ovisan je u potpunosti o svojim roditeljima.

Međutim, osmjeh na lice i nada vratili su im se nakon lipanjskog pregleda u specijaliziranoj privatnoj klinici u Firenci, gdje im je portugalski kirurg Carlos Lima rekao da je delikatna operacija moguća i da vjeruje u njezin uspjeh. Za nju treba skupiti ukupno 85.500 eura, pa je do sada u Bujama već nekoliko puta pokrenuta velika dobrotvorna akcija. Grad Buje im je već velikodušno priskočio u pomoć s 3.500 eura, koliko su trebali uplatiti klinici u Firenzi na ime akontacije za rezervaciju mjesta.

Humanitarni koncert će se održati 22. prosinca ove godine u boćarskom domu u Pazinu, a nastup su potvrdili istarski pjevači Dražen Turina Šajeta, Alen Lazarić, Alen Vitasović, Vesna Nežić Ružić, Irena Kuhar, Robertino Grbac, Goran Griff i drugi. Jedan od razloga održavanja ove humanitarne akcije baš u Pazinu je zbog porijekla Sergeja, naime njegova mama, djed, baka i ostala rodbina su iz Zarečja, nedaleko Pazina.
Prilozi će se sakupljati na sam dan humanitarnog koncerta kupnjom ulaznice koja će koštati 25 kn. Molimo sve ljude velikog srca da uveličaju ovu humanitarnu akciju dolaskom na koncert u boćarski dom 22. prosinca u 20 sati. osim toga, pravne i fizičke osobe mogu svoj prilog uplatiti na za to otvoren žiro račun u Erste banci: 2402006-1031262160, pozivom na broj 310513841.

Izvor: Radio052 

1 komentara na “Humanitarni koncert za Sergeja Fabca”

  1. aravnic napisao:

    neka Sergeju bude Sretan Božić..
    pokažimo veliko srce i odazovimo se u ča većen broju

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.