Humanitarnim koncertnim spektaklom prikupljeno gotovo 30 tisuća kuna

Pazin nema mora, ali ima dušu!“, rekla je Mirjana Monas, predsjednica pazinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske otvarajući humanitarni koncert „Mislimo na vas 2“ koje je održan proteklog petka u pazinskom Spomen domu s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju ultrazvučnog aparata za Istarske domove zdravlja – Ispostavu Pazin. Da Pazinci imaju i srce i dušu potvrdila je i prepuna dvorana Spomen doma u kojoj se tražilo mjesto više.

Dr. Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja izrazio je oduševljenje organizacijom ove humanitarne manifestacije i dodao kako rijetko koja sredina u Istri može okupiti toliko sjajnih glazbenika, amatera i profesionalaca, kao što su to učinili pazinski umirovljenici.

Gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić istaknuo je vrlo dobru suradnju s pazinskom ispostavom IDZ te naglasio kako Grad brine o svim svojim građanima, kako onim mlađima, tako i onim starijima i bolesnima. Grad Pazin u ovogodišnjem je proračunu izdvojio 70 tisuća kuna za pazinsku ispostavu IDZ, a isto će učini i slijedeće godine.

Brojnu, dobro raspoloženu publiku na gotovo dvaipolsatnom koncertu zabavljali su mnogi, djeca, učenici, gimnazijalci, plesači, zborovi i solisti. Uvodno, pred početak koncerta u holu Spomen doma atmosferu je zagrijala Limena glazba Pazin.

Koncert su otvorili Mješoviti pjevački zbor „Roženice“ i njihov solista, sjajni, mladi Luka Krulčić koji su ovim nastupom ujedno najavili obilježavanje svog 40. rođendana i skorašnji koncert „Vjeruj u ljubav“. Prof. Marica Ursić okupila je brojno društvo gimnazijalaca, Vokalnu skupinu „Rožice“, Band GSŠJD Pazin i Vokalnu skupinu Pazinskog kolegija-klasične gimnazije u izvedbi skladbe „Kumbaya“. Simpatije publike osvojile su malene Zujalice iz pazinskog vrtića, kao i dva dječja zbora, onaj Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin pod vodstvom Nataše Maruškić Popadić i „Mali od Sv. Jurja“ sa St. Pazina predvođeni Vesnom Drndić. Svoje prve plesne zumba korake pokazale su i djevojčice plesne grupe „Roxy dance“ pod vodstvom Rozane Matejčić.

Uslijedio je pobjednik festivala „All you need is love“ i sudionik Tv showa „Zvjezdice“, Rafael Santaleza iz Rapca. Potom sjajne sestre Fakin, Anja i Nina te Mateo Pilat, nedavno proglašen najperspektivnijim mladim pjevačem Hrvatske. Odličnom interpretacijom pjesme Tereze Kesovije predstavila se i Iva Gortan u pratnji Alda Foška. Atmosferu i dlanove publike dodatno su zagrijali istarski ritmovi u plesu pazinskih folkloraša i pjesmi Serđa Valića, a ovacijama je dočekana i supertalentirana, mlada buzetska harmonikašica Vanessa Jakac. Koncert je priveden kraju klapskom pismom Klape „Teran“ iz Trviža i zajedničkim nastupom svih izvođača predvođenih Vanessom Jakac.

Koncert je nadahnuto, s puno emocija vodio Dario Brajković i sam jedan od organizatora ove humanitarne akcije.

Pred kraj koncerta velikim pljeskom odobravanja dočekani su dosadašnji rezultati humanitarne akcije „Mislimo na vas 2“ koje je u ime organizatora pročitala Mirjana Monas. Za koncert je prodano ukupno 675 ulaznica čime je prikupljeno čak 27 tisuća kuna te 2.663 kune donacija građana.

Za ovu je akciju otvoren i posebni humanitarni račun na koji je dosad uplaćeno preko 34 tisuće kuna donacija koje su uplatili brojni građani i privredni subjekti Pazinštine i Istre, kao i Istrijani iz Kanade i Švedske te turisti, prijatelji iz Norveške. Najavljena je i donacija g-đe Dušice Hoban, podrijetlom s Pazinštine, nastanjene u Londonu, koja će uplatiti 25% vrijednosti ultrazvučnog aparata čija je cijena prema riječima dr. Ivančića oko 400.000 kuna.

Humanitarna akcija nastavlja se 1. ožujka izvedbom predstave „Jama“ Kazališne družine „Rastrepuh“, a uplate donacija moguće su sve do 2.03.2019. na žiro račun IBAN HR4323400093510890302, kod Privredne banke Zagreb d.d.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.