Humanitarno pletenje u LG galeriji

Pazinsko Društvo likovnih stvaratelja u ove predblagdanske dane organizira humanitarno pletenje za beskućnike te se time uključuje u akciju #upletimose koju je pokrenula zagrebačka udruga Ozana.

Cilj ove akcije je uljepšati i utopliti hladne zimske dane onima koji nemaju vlastiti dom. Akciji su se dosad priključili brojni građani diljem Hrvatske, ali i susjednih zemalja, brojne udruge kao i poznate ličnosti iz javnog, sportskog i kulturnog života Hrvatske. Pletu se kvadratići dimenzija 20×20 cm kojim će se okititi veliko božićno drvce ljubavi i zajedništva koje će tijekom Adventa biti postavljeno na Europskom trgu u Zagrebu, a potom spojeno u deke i šalove koje će se dijeliti beskućnicima.

Pazinska akcija #upletimose održati će se u subotu 7. prosinca 2019. godine od 10-12 sati u prostoru Likovne galerije na adresi Jurine i Franine 11. Dobrodošli su svi ljudi dobre volje bez obzira na pletačko iskustvo. Materijal za pletenje osigurava DLS, a potrebno je ponijeti igle za pletenje ili kukice br. 5-6.

Dobrodošli!

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.