Humanitarnom akcijom do ultrazvuka

Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske povodom Svjetskog dana bolesnika organizira humanitarni koncert „Mislimo na Vas 2“, čiji je ukupni prihod namijenjen pazinskoj ispostavi Istarskih domova zdravlja za kupnju ultrazvučnog aparata.

Na koncertu koji će se održati 01. veljače u Velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma s početkom u 19 sati nastupiti će brojni istarski izvođači: Serđo Valić, Vanessa Jakac, Iva Gortan, Mateo Pilat, Nina i Anja Fakin, Rafael Santaleza, Luka Krulčić, Klapa „Teran“ Trviž i glazbeni amateri Pazinštine (Mješoviti pjevački zbor „Roženice“, Zbor Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Zbor „Mali od Sv. Jurja“ St. Pazin, Limena glazba Pazin, Folklorno društvo Pazin, plesna grupa „Roxy dance“ Pazin, Dječji vrtić Olga Ban Pazin i Vokalna skupina „Rožice“ uz Band GSŠJD Pazin i vokalnu skupinu Pazinskog kolegija-klasične gimnazije).

Svjetski dan bolesnika obilježava se od 1993. godine na dan 11. Veljače, na inicijativu pape Ivana Pavla ll s ciljem podizanja svijesti o potrebama bolesnih te naglašavanja značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima. Obilježavanjem ovog dana odaje se i zahvalnost svima koji skrbe o bolesnicima – zdravstvenim, socijalnim i vjerskim djelatnicima te svima ostalima koji su svoj rad posvetili njezi i podršci oboljelima.

Nakon vrlo uspješne akcije koju su pazinski umirovljenici proveli u veljači 2018. godine tijekom koje je prikupljeno 28.600 kn i kupljen električni krevet s pripadajućim dekubitusnim madracem, druga humanitarna akcija „Mislimo na vas“ započela je 01.12.2018. godine na „Festivalu palačinki“ gdje je za svaki dobrovoljni prilog poklonjen ručni rad, prigodni ukras za božićno-novogodišnje blagdane. Tom je prigodom prikupljeno 4,000 kn.

Nakon humanitarnog koncerta akcija će se nastaviti uspješnom kazališnom predstavom „Jama“ koju će pazinski kazališni amateri okupljeni u Kazališnu družinu „Rastrepuh“ izvesti 1. ožujka na pozornici Spomen doma.

Čitava humanitarna akcija provodi na volonterskoj osnovi te će svi izvođači nastupiti bez naknade, a svi organizacijski poslovi odrađuju se volonterskim radom članova SUH – podružnice Pazin, prijatelja i donatora. Akcija traje do 02. ožujka 2019. do kada se mogu uplatiti i donacije na humanitarni račun: IBAN HR4323400093510890302, kod Privredne banke Zagreb d.d. s naznakom: donacija, ime i prezime/naziv tvrtke.

Dobrodošli!

5 komentara na “Humanitarnom akcijom do ultrazvuka”

 1. Anonimno napisao:

  Tuzno i zalosno da si sami moramo kupovati ultrazvucne aparate. Svaka cast penzionerima ali ovo je pretuzno.

  1. Anonimno napisao:

   Jušto tako, to i ja stalno govorin. Proračun Pazina za 2019. je preko 100 milijuna kuna!!! A mi tu delamo cirkus za pišljivih 100 tisuća kuna koje se iz Proračuna namaknu preslagivanjen par stavaka, a ima toliko puno malih na kojima se more ušparat. Da bi stvar bila apsurdnija – umirovljenici su u koaliciji s IDS-on. Valjda zato da više mučiju, a ne da više dobiju. Jadno, prejadno. Na jedan kraj rashićivamo, a na drugi se ponašamo kao da smo Bangladeš pa nan iseljenici organiziraju i doniraju.

   1. Anonimno napisao:

    I ja san se nada da ce baren SDP dat kakove konkretne i pametne amandmane pak nis.

 2. Anonimno napisao:

  Ne moremo krivit ssmo lokalnu vlast, kriv je sistem u drzavi. Kladim se da u Mostaru ne rade humanitarne akcije za zdravstvo.

 3. Anonimno napisao:

  Evo, upravo pročitah da je u B i H uplaćeno 40 milijuna kuna za zdravstvo a mi stoka sitnog zuba treba da si sami kupujemo aparate te da si sami skupljamo novce za teško bolesne. Ne znam čemu služe zastupnici u Saboru.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.