I ove zime „Vuna glavu čuva“

S prvim zimskim temperaturama, pazinsko Društvo likovnih stvaratelja predstavlja stvaralaštvo svog člana Daria Brajkovića.

Brajković i ove godine izlaže toplu pleteninu veselih boja za predstojeće zimske dane. Nakon prošlogodišnje, vrlo uspješne suradnje s Dječjim vrtićem Olga Ban Pazin ove je godine suradnja formalizirana kroz projekt „Vuna glavu čuva“ koji je sufinancirao Grad Pazin.

Tijekom proteklih mjeseci, djeca odgojne skupine Iskrice upoznali su se s vunom, njenim dobivanjem i obradom. Posjetili su Etnografski muzej Istre i Dnevni boravak za starije osobe GDCK Pazin, gdje su uz pomoć etnologinja i umirovljenica saznali kako se nekad dobivala i obrađivala vuna te kako se plelo. Djeca su izrađivala prigodne ukrase od vune za predstojeće blagdane, a okušali su se i u pletenju. Kao i prošle godine, sami su dizajnirali kape i šalove kakve bi željeli nositi, a koje je potom Brajković ispleo. Dječje radove moći će se vidjeti na otvorenju izložbe kada će biti upriličena i mala modne revija dječjih kreacija.

Brajković u popratnom dijelu izložbe predstavlja i svoj drugi hobi-fotografiju, a moći će se vidjeti fotografije koje su nastale prigodom posjeta Muzeju Mimara i izložbi Vlahe Bukovca.

Otvorenje izložbe „Vuna glavu čuva 3“ održati će se u utorak, 27. studenog 2018. u 18 sati, a moći će se razgledati do 8. prosinca radnim danom od 10-12 i 17-19 sati, subotom od 10-13 sati.

DLS Pazin

© iPazin.net portal 2001. - 2024.