I u Motovunu IDS-u načelničko mjesto, ali ne i Vijeće

Koalicija SDP-Zeleni i Nezavisna općinska lista Samira Bernata potpisali su 9. lipnja sporazum o suradnji, koji im omogućuje većinu u Općinskom vijeću, saznajemo od Vojke Kotiga, tajnice motovunskih Zelenih. Time Motovun postaje druga jedinica lokalne samouprave, nakon Pazina, gdje su načelnik i vijećnička većina različitih političkih ‘boja’.

U Motovunu je na izborima za načelnika ponovo izabran Slobodan Vugrinec iz IDS-a, dok je lista IDS-a čiji je on bio nositelj osvojila 6 mjesta u Vijeću. Nasuprot tome, lista SDP-Zeleni nositeljice Anke Kalčić dobila je 4 mjesta, a NL Samira Bernata 3 mjesta te je sada odnos snaga u Vijeću 7:6 u korist oporbe.

Istim je sporazumom definirano da će predsjednika Vijeća dati Nezavisni, dok će dopredsjednik biti s liste SDP-Zeleni. – U sporazumu su definirana sva zajednička programska načela i ciljevi te prioritetni projekti. Temelj svega je otvorenost uprave, odnosno uvođenje komunikacije s građanima putem zborova, interneta, objava zapisnika i odluka sa sjednica, kaže Kotiga, izražavajući uvjerenje da će promjene biti vrlo brzo vidljive. U općinskim prioritetima izdvaja se gradnja infrastrukture po mjesnim odborima te lokalnih cesta, ispitivanje interesa za poticanu stanogradnju, osnivanje poslovne zone, osnivanje turističke zajednice, poticanje mjesnih odbora financijskim izdvajanjima, izmještanje vrtića, kao i uvođenje naplate za posjet motovunskim zidinama po uzoru na Dubrovnik, čime bi se financirala njihova obnova, koja se do sada odvijala vrlo sporo.

Na naš upit o stavu prema gradnji golf igrališta Brkač, Kotiga kaže da se promjenama Prostornog plana, gdje bi se građevinske zone ‘raspršile’, može utjecati da investitor uloži u stanogradnju, čime bi potvrdio da mu je interes golf, a ne apartmanizacija. – Građani su odabrali nas kao novu i mladu ekipu te vjerujem da će već do Nove godine biti vidljiv novi smjer razvoja Motovuna, prvenstveno u otvorenosti uprave građanima, što je do sada izostajalo, zaključuje Kotiga. (MBM)

www.barkun.hr

2 komentara na “I u Motovunu IDS-u načelničko mjesto, ali ne i Vijeće”

  1. Golf napisao:

    Ajme majko koja koalicija…. od sedmero 2 normalna…

  2. student napisao:

    a ti si normalan?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.