I u Pazinu je uspješno održana akcija „Hodanjem do zdravlja“

pjesacenje_pazin_2014Prošle je subote u Pazinu održana druga po redu akcija Kluba žena IDS-a „Hodanjem do zdravlja“. U akciji je sudjelovalo sedamdesetak sudionika, koji su odhodali predivnom stazom oko Pazina, dugom 10 km. Na pohod se krenulo s platoa ispred Spomen doma u Pazinu prema Lindaru, a na pola puta svi sudionici, uz zvuke harmonike, okrijepili su se u kušaonici vina Ranka Anđelinija na Velanovom brijegu. Nastavilo se prema Mečarima, odakle su se ponovno spustili u Pazin.

Uz zdravstveno-edukativni, akcija je imala i humanitarni karakter. Naime, skupljala su se sredstva za nabavu opreme za vježbanje za Društvo tjelesnih invalida Pazin. Humanitarne akcije Kluba žena IDS-a „Hodanjem do zdravlja – Camminando per la salute“ besplatne su za sve sudionike, a novčana sredstva su prikupljena isključivo donacijama sponzora, koji će donirati jednu kunu za svaki prehodani kilometar po sudioniku.

Na taj način, u subotu prikupljeno je ukupno 3.500,00 kuna, a sponzori akcije u Pazinu su: Frigotransporti d.o.o., Marmorigo d.o.o, Tango d.o.o., Auto klub Pazin, Machine d.o.o. i Faun Tominić. Akcija „Hodanjem do zdravlja“ održavat će se slijedeća dva mjeseca, svake subote u drugom gradu, a slijedeća akcija održat će se u Rovinju.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.