IDS traži da Vlada raspiše referendum o Plominu 3, Jakovčić tužio Ministarstvo

Poštivanje Prostornog plana Istarske županije, odnosno plin kao gorivo i ukupna snaga od 335 MW, raspisivanje refrenduma o Plominu 3 od strane Vlade RH i podrška istarskom županu koji je prije četiri dana podnio tužbu protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode, zaključci su koje će IDS predložiti na sjednici Skupštine Istarske županije, a koja je u 17 sati započela u Pazinu.

Predsjednik Kluba vijećnika IDS-a Tedi Chiavalon pojasnio je da bi mišljenje građana izraženo na referendumu koji bi raspisala Vlada bilo obvezujuće, za razliku od referenduma koji bi raspisala Istarska županija. Istaknuo je nadalje da IDS ne dovodi u pitanje koaliciju na državnoj razini, nego traži dogovor i poštivanje volje građana.

Ivo Uccio Miletić je kao predsjednik Kluba vijećnika Ladonje, najjače oporbene stranke u Skupštini, kazao da će podržati ovakve zaključke i dodati još jednu stavku, a to je obveza župana da izvješćuje Skupštinu o svim poduzetim koracima u vezi s Plominom 3.

Međutim, podsjetio je na sudjelovanje IDS-a u Vladi i današnju sjednicu nazvao igrokazom. – IDS bi itekako trebao dovesti u pitanje koaliciju na državnoj razini. Prije desetak dana je u Saboru izglasan Zakon o energiji koji daje Vladi svu moć u izboru energenata i ostalih odredbi, čime izvan snage stavlja Prostorni plan Istarske županije, upozorio je Miletić.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.