Igor Blagonić pobjednik natječaja ‘PhotoCITY’ Sveti Lovreč

Protekle nedjelje, u sutlovrečkoj galeriji ‘Placa’ proglašen je prvi pobjednik 1. foto-natječaja ‘PhotoCITY’ u organizaciji Kluba amaterske fotografije Sveti Lovreč, i pod pokroviteljstvom Općine Sv. Lovreč. Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama (naglo zahladnjenje i obilna kiša), pedesetak znatiželjnika nije smetalo da se natiskaju u galeriju.

Pobjednik Igor Blagonić, cerovljanski foto-amater, prema mišljenju ocjenjivačkog žirija, zaslužio je ponijeti prestižnu nagradu, samostalnu izložbu sa katalogom u galeriji ‘Placa’.

Drugu nagradu osvojio je Zoltan Nagy iz Pule, te je za taj rezultat primio novčanu nagradu. Treće mjesto osvojio je Žarko Prce, iz Červar-Porta kod Poreča, a nagrađen je foto pisačem.

Četvrtu nagradu primila je Vera Muzić iz Novigrada, petu Linda Rioža iz Musaleža kod Poreča, obje darovane kolekcijama sponzorskih vina, a šestim mjestom nagrađen je Ivan Žužić iz Karojbe, poklon-bonom za ispis svojih fotografija.

Lovrečki ExTempore okupio je 35 autora, koji su žiriju dostavili 97 svojih radova. Žiri u sastavu Miranda Legović, predsjednica, Roberta Weissman Nagy i Nenad Šimunić svojim odabirom ‘krojili’ su redosljed autora, koji su ove godine imali za temu grotu, odnosno kamen Svetog Lovreča.

Po odluci žirija, najbliži željenom rezultatu bio je Igor Blagonić, koji nije krio oduševljenje ostvarenim rezultatom. Ovaj prvi foto-natječaj u organizaciji KAF-a imao je i međunarodni karakter, obzirom da su bila prijavljena i 3 rada iz Italije.

Organizator je vrlo zadovoljan odazivom te najavljuje nastavak PhotoCITY manifestacije i slijedeće godine.

Sam događaj otvoren je svečano lovrečkim sviračima fanfara, a posjetitelji su mogli razgledati sve pristigle radove, i međusobno razmjeniti dojmove i mišljenja o pristiglim fotografijama na natječaj, javljaju iz KAF-a.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.