In memoriam: Boris Rimanić – Ćos

Pazinska košarkaška obitelj ostala je bez jednog člana. Otišao je Boris Rimanić – Ćos.

Pod vodstvom legendarnog Marijana Salamuna – Salka sa svojim suigračima osvojio je naslov juniorskog prvaka Hrvatske 1968. u Slavonskom Brodu. Koncem 60- tih i početkom 70- tih igrao je sa navedenom generacijom Hrvatsku jedinstvenu ligu pred ispunjenim tribinama sa 600 i više gledatelja na otvorenom pazinskom igralištu pod lipama na utakmicama sa Šibenikom. Alkarom, Trešnjevkom, Mladosti, Siskom i drugima.

U smjeni generacija zajedno sa Linom Kalcem, Brankom Červarom i Olegom Gržetićem priključio se novoj generaciji igrača rođenih između 1955. i 1959. godine. Zajedno sa njima i vodstvom trenerskog tandema Gabrijelić- Salamun izborio je 1975. godine ponovno nastup u jedinstvenoj Hrvatskoj ligi nakon kvalifikacijske utakmice u Zagrebu protiv Amfore iz Makarske. Ostati će nezaboravna druženja tih godina od leta avionom u Dubrovnik i igranja pod reflektorima na Gružu, utakmica na Baldekinu i nezaboravnog druženja i večere u Vodicama,, utakmicama na Šalati, Sinju, Solinu.

U ovim vremenima uvijek kada se neko od košarkaša navedenih generacija susreo sa legendarnim Ćosom odgovor je bio i vedar i optimistički i brz i bez ikakvog upita rekao je odlično sam. Nikad nije kao ni na utakmicama priznao poraz! Ćos u ime pazinske košarkaške obitelji samo tri jednostavne ( kakav si i Ti bio!) riječi! Legendo hvala Ti!

Posljednji ispraćaj Borisa Rimanića- Ćosa biti će 20. veljače na groblju u Žminju.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.