In memoriam Matko Gortan

matkogortan.jpgNoćas 11.4.2010. oko 23 sata ostali smo bez velikog košarkaša i prijatelja. U teškoj prometnoj nesreći poginuo je NAŠ Matko Gortan (rođ. 1983.)

Košarkaški, ali i ne samo košarkaški Pazin u ponedjeljak je zavijen u crno. U prometnoj nesreći poginuo je Matko Gortan rođen 1983 godine, jedan od najboljih strijelaca kluba ovoga desetljeća. Omiljeni i uvijek nasmiješeni Matko sa brojem osam u majici ostat će u sjećanju ljubiteljima košarke po svom karakterističnom skok šutu i hladnokrvnoj, mirnoj, mekoj ruci pretežno iza linije 6,25 cm.

Popularni Matko u razdoblju kao kadet i junior bio je i u KK Zadar i KK Borik gdje ga je trenirao Joško Pulja. Također određeno vrijeme boravio je igrajući košarku i školujući se u USA. Zbog ozljede koljena u posljednjim sezonama nije nastupao za klub, ali je dolazio povremeno na treninge uz odgovor da «ojačam nogu probati ću i nastupiti i na utakmici». Bio je pred završetkom studija poduzetništva. Također i otac Dušan bio je nekada igrač KK Istraplastika, a sada je u rukovodstvu KK Puris. Posljednji ispraćaj Matka Gortana biti će u utorak 13. travnja u 17,00 sati.

Veliki košarkaški borac koje je na terenu uvijek ostavljao i zadnji atom snage.
Svi koji su ga poznavali znaju koliko je Matko bio ”Veliki Čovik”, uvijek zabavan i nasmijan.

Takav će uvijek ostati u našim srcima.

Hvala Matko na svemu!

KK Puris.

kkistraplastika_matko-gortan.jpg

3 komentara na “In memoriam Matko Gortan”

 1. istrijan55 napisao:

  Iskrena sucut obitelji GORTAN te svim prijateljima i znancima kao i usgradjanima.
  Neizmjeriv je to gubitak mladog zivota i vrijednog clana sportskog kluba u cijoj velikoj sportskoj obitelji i sam spadam……….
  Leo Maric

  1. Jelena napisao:

   Baš kad je Matko došao igrati u Zadar sam ga i upoznala, od naših zajedničkih druženja ostale su samo lijepe uspomene na koje kad pomislim jedino se mogu iskreno nasmijati jel samo je smijeha i bilo, nažalost, život je nepravedan i nemilosrdan prema pravednima.Iskrena sućut obitelji Gortan i svima koji su ga poznavali, otišao je veliki čovjek, za sobom ostavio veliku prazninu i mjesto koje nažalost nitko neće moći popuniti.
   J.M.

 2. kristina napisao:

  Strašan i prežalostan događaj!
  Pamtit ćemo te kao veselog i dragog prijatelja, uvijek spremnog na pomoć. Nikada te nećemo moći zaboraviti. Ostat ćeš živjeti u svima nama. Volimo te, NAŠ DRAGI Matko!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.