In memoriam: Željka Vujnović Sirotić – odgajatelj niza generacija pazinske košarke

Željka SirotićU Pazinu je danas ujutro nakon teške bolesti umrla neumorna i plemenita predivna osoba Željka Sirotić Vujnović, rođena 1956., pedagog u najvećoj osnovnoj školi u Istarskoj županiji, «Vladimir Nazor» Pazin i pokretač svih aktivnosti kod najmlađih školskih kategorija pazinske košarke!

Još je u sjećanju velika akcija koju je lani povodom Dana škole napravila među najmlađima! U tri dana održane su u dvorani i na vanjskom terenu utakmice između prvih, drugih razreda, trećih i četvrtih razreda, u kojima je sudjelovalo dvanaest ekipa sa 120 natjecatelja djevojčica i dječaka i još toliko publike! Tada se čak i nebo smilovalo, te je kiša počela padati kada je takmičenje završilo!Pokojna Željka igrala je košarku u KK Kozala Rijeka i završila je Pedagoški fakultet u Rijeci. Tu je upoznala također košarkaša supruga Valtera, s kojim je preselila nakon završetka studija u Pazin gdje je započela raditi u osnovnoj školi «Vladimir Nazor».

U svom radu treba istaknuti da je pored mnogobrojnih pedagoških, stručnih i sportskih aktivnosti bila deset godina voditeljica Županijskog stručnog vijeća stručnih suradnika, dva mandata bila je predsjednica Školskog odbora škole, član Upravnog vijeća u Centru za socijalnu skrb, te potpredsjednica povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih u Gradu Pazinu.

Željka je odgojila niz generacija pazinske košarke, a kada je pred dvije godine prepoznala izrazito talentiranu generaciju osnovala je ŽKK Pazin čiji je bila trener i član izvršnog odbora kluba. Suprug Valter također je košarkaška legenda Pazina, a sinovi Željke i Valtera stariji Ivor i mlađi Leo, također su košarkaši u KK Puris, ex KK Istraplastika. Ivor je već nastavio maminim i tatinim stopama i trener je mlađih kategorija.

Posebno treba istaći da se pored teške bolesti Željka radovala što su cure ove godine bile prvakinje Županijskog i Međužupanijskog takmičenja i nadala se da će i fizički biti s njima u Kraljevici jučer i danas. Teška bolest joj to nije omogućila, ali cure su osjetile da je s njima i osvojile su za svoju Željku drugo mjesto u državi što je veliki uspjeh. Naslov im je izbjegao tek za nekoliko koševa.Svi koji su je poznavali znali su reći samo jednu, jedinu riječ «izvrsna» u svakom pogledu! Ponosni ispraćaj od uvijek nasmiješene Željke biti će u četvrtak 20. svibnja u 17,00 sati na groblju «Moj Mir» u Pazinu.

zeljka1.jpgzeljka3.JPGzeljka4.jpgzeljka5.jpgzeljka6.jpg

1 komentara na “In memoriam: Željka Vujnović Sirotić – odgajatelj niza generacija pazinske košarke”

  1. smrdljivacarapa napisao:

    Pozdrav i suze za dragu kolegicu. Kako je život okrutan… Nećemo te zaboraviti…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.