Indijski veleposlanik Sandeep Kumar drugi put posjetio Pazin

U petak, 17. kolovoza. 2018, Veleposlanik Republike Indije u RH, nj.e. Sandeep Kumar posjetio je Grad Pazin te ga je tom prigodom ugostio gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić sa suradnicima.

Diplomat iz druge najmnogoljudnije, te sedme po veličini, zemlje svijeta u proteklim je mjesecima obavio čitav niz posjeta hrvatskim gradovima kako bi u osobnim razgovorima s predstavnicima lokalnih vlasti, gospodarstvenicima i predstavnicima turističke branše vidio postoje li mogućnosti za suradnju između naše dvije države.

Prve službene kontakte s Gradom Pazinom Indijski je veleposlanik, uspostavio u veljači 2016 godine. Predložena je suradnja na projektima organiziranja Međunarodnog dana joge, koji se tradicionalno obilježava 21. lipnja svake godine te izložba fotografija o životu i radu Mahatma Gandhija. Budući da je među ostalim spomenuo i predstavljanje svoje zemlje kroz projekciju filmova kojima bi se indijska kultura približila pazinskoj publici, gradonačelnik Renato Krulčić predložio je povezivanje sa Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu.

Nakon razmjene poklona, gradonačelnik Renato Krulčić, zahvalio je veleposlaniku na posjetu i interesu za suradnju naglasivši kako je Grad Pazin otvoren i spreman za zajedničku realizaciju svih prijedloga koji će unaprijediti ponudu grada.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.