Industrijska zona postaje poslovna

GradIzmjene i dopune Detaljnog plana uređenja industrijske zone Ciburi usvojene su na zadnjoj sjednici Gradskog poglavarstva Pazina. Slijedi javna rasprava, koja će trajati od 12. do 27. svibnja, a 15. svibnja održat će se i javno izlaganje u Spomen domu. Promjena ovog DPU-a koštala je 178 tisuća kuna, što su dijelom sufinancirali podnositelji zahtjeva za konkretne izmjene.
Ova se zona počela planirati još prije izgradnje Istarskog ipsilona pa je dio izmjena morao biti učinjen upravo zbog prostornog odnosa parcela u zoni prema toj cesti i njenom budućem drugom traku odnosno punom profilu. Primjerice, zaštitni pojas Ipsilona povećan je s 25 na 40 metara. Na jednoj parceli u zoni omogućena je gradnja hotela, dodan je novi prilaz s južne strane, korigirani su kanalizacijski i elektrodistribucijski sustav (umjesto dvije predviđaju se četiri trafostanice)… Povrh toga, cijeli je plan usklađen s digitaliziranim katastrom i digitalnom inačicom gradskoga GUP-a, tako da sada ne bi trebalo biti »plivanja« između pojedinih dokumenata i stanja na terenu, već su sve izmjere egzaktne i točne.
Dosad su u industrijskoj zoni Ciburi izgrađena tri objekta, koji su već u funkciji. Dva su u izgradnji, za pet novih upravo su ovih dana izdane građevinske dozvole, za jedan objekt postupak je u tijeku, a nakon stupanja na snagu izmjena i dopuna DPU-a počela bi procedura za izgradnju još tri do pet objekata. Budući da su djelatnosti korisnika koji su se već izborili za parcelu u zoni raznovrsne – od skladišta preko trgovine do proizvodnje – gradonačelnik Neven Rimanić predložio je da se tijekom javne rasprave promijeni njeno ime, odnosno da ona bude poslovna, a ne kao dosad industrijska.

Davor Šišović
www.glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.