Infobip organizira prvi istarski meetup o Javi i Kotlinu

Prvi istarski meetup posvećen programskim jezicima Java i Kotlin održat će se 27. rujna na Infobipovom IT kampusu u Vodnjanu. Nastavak je to javnih programa edukacije i razmjene iskustava iz suvremene programerske struke.

Susret počinje u 18 sati. Izlagat će Milan Mimica i Paolo Gavočanov, programeri seniori koji rade na različitim slojevima Infobipove komunikacijske platforme u oblaku (CPaaS), globalno konkurentnog proizvoda što mjesečno obrađuje više od 6 milijardi poruka.

-Bit će govora o novitetu u JDK11 čiji izlazak je najavljen za 25. rujna te o tome kako iz Java aplikacije snimiti evente koji su ključni za performanse u low-latency sustavima. Pokazat ćemo kako i zašto u temeljnim slojevima platforme koristimo Kotlin. To je novi programski jezik koji priznaje i dobro koristi fleksibilnost Java virtualne mašine, ali i kompenzira nedostatke Jave kao jezika, pojašnjava Mimica.

Predviđeno je i vrijeme za raspravu, druženje i obilazak kampusa. Skup će završiti oko 20.30. Ulaz je besplatan. Sudjelovanje valja prijaviti do srijede u 12 sati na [email protected].

O predavačima:

Milan Mimica je na čelu nekoliko međunarodnih razvojnih timova; vodi računa o njihovoj efikasnosti, kao i o efikasnosti tehnologija koje koriste. Razvija softver već 15-ak godina, a posljednjih osam u Infobipu. Programer je širokih interesa, mentor, autor članaka i govornik na tehnološkim konferencijama.

Paolo Gavočanov prošao je u posljednjih 20 godina profesionalni put od CA-clippera, Pascala, C/C++, VB, .Neta, Jave, JavaScripta, Typescripta, do novih tehnologija poput Kotlina/Coroutines, Kafke, Redisa, AWS-a i funkcionalnih design patterna. Po vlastitim riječima, geek je koji uživa i živi u tmux/ssh/vim workflowima i još uvijek se nada da će sljedeći projekt biti napisan i deployan u Haskellu ili bar Common Lispu.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.