Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu s tridesetak izlagača

tinjan.jpgOd 22. do 24. listopda u Tinjanu će se održati, sada već tradicionalni, 4. Internacionalni sajam pršuta ISAP 2010. – Na ovogodišnjem sajmu očekujemo oko 30-ak izlagača. Uz proizvođače iz Dalmacije i Istre predstavit će se i proizvođači iz Italije, Slovenije, Bosne, Austrije, Mađarske, Poljske i Mađarske čije će pršute ocjenjivati stručna komisija, najavio je danas Mladen Rajko načelnik Općine Tinjan.

Prvi dan sajma rezerviran je za one najmlađe, dok je službeno otvorenje najavljeno za subotu, 23. listopada u 11 sati. Uz odličnu gastro ponudu posjetitelje očekuju sportska natjecanja i bogat zabavni program. U subotu će nastupiti Lidija Bačić i Alfa Time Band, a u nedjelju će posjetitelje zabavljati Cocktails band i Replay.

Posljednjeg dana sajma stručna komisija ocijenit će i nagraditi najbolje pršute, a bogata nagrada očekuje i posjetitelje. Naime, svaki posjetitelj sajma dobit će srećku s kojom ulazi u borbu za glavnu nagradu – ‘hunday i10’ i pršut, a izvlačenje dobitnika je u nedjelju u 22 sata.

Milan Buršić, predsjednik Udruge proizvođača istarskog pršuta, koja u Istri djeluje od 1997. godine i okuplja 13 članova, najavio je kako će krajem listopada istarski pršut i službeno biti priznat i zaštićen kao autohtoni istarski proizvod.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.