Intervju – Damir Buršić, trener juniora Pazinke: Ovo je veliki uspjeh za pazinski nogomet

Damir BuršićNakon što su juniori Pazinke Qubik u svom prvom nastupu na Kvarnerskoj rivijeri izborili nastup u četvrtfinalu gdje ih čeka nizozemski Vitesse razgovarali smo sa trenerom Damirom Buršićem koji već 3 sezone vodi juniore Pazinke Qubik.

Što reći nakon plasmana u četvrtfinale, sigurno ste zadovoljni?
Mi smo oduševljeni plasmanom u četvrtfinale. Nitko zapravo nije to ni očekivao od nas.Ovo je veliki uspjeh za mlade nogometaše Pazinke i za cijeli klub. Igrali smo protiv momčadi koje su prvoligaši u svojim ligama, mi smo ipak jedna mala sredina. Uspjeli smo se u tri utakmice više manje ravnopravno boriti sa njima i to nas jako veseli.

Što, recimo to, tako fali juniorskom sastavu da napravi još korak više?
Ove sezone smo obranili naslov prvaka u 2. HNL skupini Istra i igrati ćemo kvalifikacije za prvu ligu. Uzmimo na primjer momčadi s kojima smo igrali na Kvarnerskoj rivijeri, svi oni imaju naprednije sustave, bolje uvjete i veliku bazu igrača koji prolaze razne selekcije i zaoštravaju konkurenciju u momčadi, pa tako da dalje izlaze bolji igrači.

Je li se netko raspitivao za vaše igrače nakon nastupa na Kvarnerskoj rivijeri?
Imali smo nekoliko upita od strane Kopra i Hajduka. Naši igrači su se usprkos umoru fer i korektno borili na svim utakmicama i zaradili simpatije kako publike tako i drugih klubova. Moram napomenuti da su neki od igrača za vikend odigrali 2 jake utakmice jednu za seniore, drugu za juniore gdje smo osigurali naslov prvaka kolo prije kraja.

Klub je sada dobro organiziran, od kada smo bili u županijskoj ligi napravljeno je puno u organizacijskom smislu. U klubu sada radi 6 licenciranih trenera i pokušava se sve da se dečkima omoguće što bolji uvjeti za rad.

Kad smo kod uvjeta, imate li neke pohvale/primjedbe?
Za Kvarnersku rivijeru klub je napravio odličan posao. Uspjeh je već što smo uspjeli dovesti turnir u Pazin. Inače moram napomenuti da Pazin nema niti jedan pomoćni teren gdje bi mladi nogometaši trenirali, pa se tako mučimo s terminima da bi sve to uskladili. Ima situacija da dečki nakon nastave dolaze navečer poslije 8 umorni i gladni na treninge. Zimi se trenira na temperaturama ispod nule

Samo je jedan igrač iz Grada Pazina, ostali su svi iz okolnih sela pa znaju imati problema i sa prijevozom. Ali za svakog od njih mogu reći da je dobar i pošten, to su neiskvareni dečki koji su trudom i zalaganjem zaslužili ovaj uspjeh, naglasio je Buršić.

U četvrtfinalu Vas čeka nizozemski Vitesse, prognoza?
Što reći, još jedan jaki prvoligaš, mi smo presretni samim četvrtfinalom, boriti ćemo se pa što bude. U Pazinu nas je publika bodrila i stvarno smo zadovoljni i odazivom i ambijentom na tribinama, ponavljam veliki uspjeh za malu sredinu poput Pazina.

Dio juniora Vam odlazi na kraju sezone, što dalje?
Da, 7 juniora su izlazno godište, ali priključiti ćemo 9 perspektivnih kadeta koje vodi Albert Rajc i nastavljamo dalje. Ove je godine našim juniorima za 1 bod izmakao trofej najbolje ekipe Grada Pazina, pa je to motiv više za sljedeću sezonu. Na kraju krajeva i ove je sezone dio juniora trenirao sa seniorima, pa tako da za budućnost pazinskog nogometa ne treba strahovati.

Nama kao što vjerujem da je i drugim momčadima iz malih sredina problem što igrači nakon srednje škole odlaze studirati u veće gradove i nisu u mogućnosti ostati u klubu. Tu naš klub gubi puno kvalitetnih igrača od kojih bi neki sigurno postali i nositelji igre u seniorskom sastavu, rekao je Buršić.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.