Intervju: Pazinske odbojkašice kao primjer kvalitetne odbojke u Istri

normal_photo_062.jpgPazinske odbojkašice su unatoč brojnim odlascima i dalje u vrhu istarske odbojke. Dan prije utakmice sa Rječinom koja je pazinjankama bitna u borbi za 3. mjesto razgovarali smo sa pomoćnim trenerom seniorske i juniorske ekipe ŽOK Pazin Denisom Bratulićem koji je ujedno i trener u mlađim kategorijama.Kako ste zadovoljni sa dosadašnjim djelom sezone?

S obzirom da su nam otišle tri glavne igračice napravili smo odličan rezultat. Ova mlada ekipa možda i najslabija gledajuću prošle generacije ostvaruje zapažene rezultate.

Koje su ambicije kluba za sljedeću sezonu?

Praktički više od pola prve ekipe odlazi i nastojati ćemo afirmirati odbojkašice iz mlađih kategorija. Minimalni cilj je ostanak u ligi, ali pokušati ćemo se izboriti za plasman u sredini ljestvice.

Prate li Vas sponzori i mediji adekvatno?

Glavnog sponzora nemamo, tako da uvelike ovisimo o Gradu Pazinu koji nas najviše financira. Medijski smo bili bolje popraćeni kada su se ostvarivali i bolji rezultati, kada se je odlazilo na međunarodne turnire i državna prvenstva.

Kakvi su Vam uvjeti za rad (treniranje)?

Uvjeti su teški, ponekad je problem skupiti kadar za pojedinu selekciju, pa tako da kadetkinje igraju za juniorke, a juniorke za seniorke i slično. Imamo četiri generacije koje treba smjestiti u određene termine za treninge.

Nedostatak dvorane je veliki problem?

Treniramo u 3 dvorane od kojih su 2 u Pazinu i jedna u Sv. Petru u šumi sa po 2-3 treninga tjedno. Neke ekipe imaju bolje uvjete što puno znači kad se može trenirati u kontinuitetu?

Koliko Vas prate gledatelji?

Uglavnom je formiran određeni broj gledatelja koji nas godinama prate i podržavaju, tako da atmosfera na utakmicama zna biti prava obiteljska.

Imate jako mladu ekipu, što je glavni uzrok tome?

Cure po završetku srednje škole uglavnom odlaze na studij i nisu u mogućnosti igrati odbojku u Pazinu. To je i razumljivo jer je obrazovanje izuzetno važno za njih. Izuzetak je naša igračica Petra Krizmanić koja unatoč studiranju i dalje igra za nas. Nadamo se de će se neke igračice po završetku studija i vratiti u Pazin i ponovo zaigrati odbojku u našem klubu.

Neke Vaše bivše igračice počele su graditi uspješne karijere?

Prije svih to su Katerina Černjeka i Samanta Fabris koje sada igraju u Rijeci i ove godine su igrale Ligu prvaka. Nama je to moralna stisfakcija. To je ono što nas veseli i motivira za daljnji rad kada naše igračice kako bivše tako i sadašnje postižu izvrsne rezultate.

Kakva je kvaliteta odbojke u Istri?

U Istri se izvrsno radi sa mlađim kategorijama i postižu se izvrsni rezultati. Često se znalo desiti da su na državnim prvenstvima mlađih kategorija među prva tri sastava bili po dva pa čak i ti kluba iz Istre. Sustav je takav da je ponekad teže biti prvi u regiji nego u državi. Na državnim prvenstvima često su na nas gledali i pitali se kako to da uspjevamo biti tako uspješni unatoč malom fondu igračica.

Koga biste izdvojili od perspektivnih igračica?

Teško je nekoga izdvojiti, ali tu je par igračica a to su Antea MilohanićAnja BrajkovićNeva Ljuština i Melisa Rabar koje pokazuju veliki talent. Moram spomenuti i generaciju 96/97 to su djevojčice koje su na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske pod vodstvom trenera Vedrana Rogovića osvojile izvrsno 2. mjesto.

Očekivanja od subotnje utakmice?

One su malo iskusnija ekipa, ali mi igramo doma i idemo na pobjedu. Borbu za drugo mjesto smo izgubili u tzv. malim utakmicama ali nećemo se predati do samog kraja. Da osvojimo treće mjesto sigurno je da bi to bio lijep rezultat za cure koje su svojim trudom to i zaslužile.Pomoćni trener je na kraju istaknuo da je za sve rezultate ove generacije jedan od najzaslužnijih i njihov trener Elvis Jurić.

Barkun
http://www.barkun.hr/index.php/2010042435508/Sport/Intervju-Pazinske-odbojkasice-kao-primjer-kvalitetne-odbojke-u-Istri.html

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.