Invalidima prednost – ako uspiju ući

Invalidima prednost – ako uspiju ućiNedavno me ispred pazinske pošte osoba s invaliditetom zamolila da joj napravim uslugu – pošaljem preporučeno pismo umjesto nje, jer pošta nema riješen pristup za osobe s posebnim potrebama, u kolicima.

Premda sve više ustanova postavlja rampe za ulazak, njihov izostanak, nažalost, i dalje nije izuzetak.
Ipak, ono što je u ovoj priči licemjerno jesu naljepnice na šalterima u pošti. Natpis »invalidi imaju prednost« koji se kočoperi s nekoliko šaltera zaista djeluje kao zadovoljavanje forme ili nečije savjesti. Briga za invalide pokazuje se gradnjom invalidske rampe, a ne lijepljenjem naljepnica.
Nevezano za to, pred više od dva mjeseca poslali smo dopis Službi za odnose s javnošću Hrvatskih pošta. Naime, okoliš (nogostup i raslinje) pazinske pošte je neodržavan pa smo pitali je li za to nadležan HP, no odgovor do danas nije stigao.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

1 komentar na “Invalidima prednost – ako uspiju ući”

  1. Jedi napisao:

    Za to je odgovoran HP koji nije pokazao apsolutno nikakav interes da sanira nogostup (tlakavac, tlakovac) usprkos njegovom katastrofalnom stanju, kao i grane (njih se održava polulegalno od strane grada, radi održavanja koliko-toliko sigurnog prolaza za građane).

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.