Ipsilon je autocesta?

ypsilonIzgradili smo 435 novih kilometara autocesta, jedan je od podataka kojim se u predizbornim spotovima hvali HDZ. No, zbrajanjem kilometara autocesta koje su četiri godine puštene u promet, dolazi se do manje kilometara negoli što tvrdi HDZ.

Prema svim službenim podacima u četiri godine u promet je pušteno 407 kilometara novih autocesta. Razlika je nastala na Istarskom ipsilonu. Ta se prometnica službeno vodi kao autocesta, a zapravo je riječ o poluautocesti. Na tom cestovnom pravcu u protekle su četiri godine otvorene dvije dionice – Vodnjan – Pula (13,3 km) i Umag – Medaki (41,6 km).

Ukupno je, dakle, riječ o 52 kilometra. Izborni stratezi HDZ-a ove su kilometre ubrojali u “kvotu” novootvorenih autocesta. Iako je riječ o poluautocesti, službeno se broji kao da je izgrađeno 26 kilometara autoceste.

Zdravko Livaković, državni tajnik u ministarstvu prometa danas nam je potvrdio da je u četiri godine izgrađeno 435 kilometara te da su nove dionice na Istarskom ipsilonu zbrojene kao puni profil autoceste. Ovakva matematika čudi, s obzirom na to da je upravo vlada HDZ-a donijela odluku da se počne s 2b fazom gradnje istarskog ipsilona, odnosno dogradnju punog profila.

Jutarnji.hr

4 komentara na “Ipsilon je autocesta?”

 1. centar napisao:

  Pogledajte video na vrhu Vesninog bloga, a možete malo i pročitati:
  http://vesnaskareozbolt.bloger.hr/

 2. broj1 napisao:

  ma ja je lipa je ja sam skoro svaki dan na toj česti ona će ta par let toliko bit u kurcu a već i je to je obična nova cesta a ne nikakav autocesta a nanke brza cesta ja bin je zva raje cesta smrti

 3. Anonimno napisao:

  Istarski ipsilon se već odavno smatra autocestom, to je valjda da bi izgledalo da ih imamo više. Glupo je, ali tako je. Prevara.

  http://www.hac.hr/?task=aut

 4. Peric napisao:

  Ja mislim da samim time sto se ipsilon navodi kao autocesta dolazi do jos vise nezgoda kojih trenutno stvarno ima pun k***. (tu mislim na krivo informiranje ljudi koji neznaju pravu situaciju)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.