Ipsilon od Pazina do Žminja zatvoren i za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana

Radovi na ipsilonuZbog ubrzavanja gradnje Ipsilona i otvaranja dionice Kanfanar Pule za iduću, a Kanfanar – Umag za sezonu 2011. te vremenskih neprilika Bina Istra neće za predstojećih praznika ukinuti ograničenja odvijanje prometa. Dionica Ipsilona od Pazina do Žminja će biti zatvorena i za to vrijeme jer se gradnja neće prekidati, a vozači će kao zaobilazni pravac moći koristiti županijsku cestu na istoj relaciji. Otvaranje ovog dijela Ipsilona očekuje se tak 26. ožujka iduće godine.

Čvor Baderna će i dalje biti zatvoren do 30. siječnja iduće godine. Postojala je mogućnost njegovog otvaranja za predstojeće božićne i novogodišnje praznike, ali su stalne kiše, a potom i snijeg omeli asfaltiranje, pa su od toga u Bina Istri morali odustati. Čvor Baderna se tako i dalje obilazi sa čvora Medaki, preko Žbandaja, Poreča i čvora Višnjan i obratno. Ostala privremena ograničenja prometovanja zbog miniranja se ukidaju do 4. siječnja, kada će se radovi nastaviti.

– Gradilište od Pazina do Žminja sa viskom usjecima mora biti na vrijeme gotovo, kako bi kasnije, nakon iduće turističke sezone, mogli zatvoriti drugi dio od Žminja do Kanfanara, koji ima još više usjeke. Do tada će Bina Istra sa Županijskom upravom za ceste rekonstruirati županijsku cestu na istoj relaciji, koja će zamijeniti Ipsilon, rekao nam je pomoćnik direktora Bina Istre Aleksa Ladavac.

www.glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.