Na Ipsilonu bura jako zanosi automobile, oprez!

Oprezno u prometu, škura bura jako zanosi automobile na Istarskom ipsilonu, posebice dionici Pula-Bale, a znakovi na to uredno i upozoravaju. Doista pripazite i prilagodite brzinu vozila uvjetima na cesti.

Od 10,56 sati za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak samo za osobna vozila uz obaveznu zimsku opremu je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50-DC27) ili za ostale skupine vozila (osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama) je od Gračaca prema Kninu (DC1) uz obaveznu zimsku opremu.

U Gorskom kotaru, Lici i višim predjelima Istre i središnje Hrvatske (Ćićarija, Učka i Medvednica-Sljeme) pada snijeg, kao i na širem području Pasjaka (nošen vjetrom). Zimski su uvjeti na većini cesta, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva 2, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) i državnu cestu DC1 između Vaganca i Knina. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put kroz gorja ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji te obrnuto.

Zbog vjetra: za sav promet zatvorene su:
dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
dionica Jadranske magistrale (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena,
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

samo za osobna vozila otvoreni su:
dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica (A6), dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica, dionica Jadranske magistrale Bakar-Senj (DC8), Paški most i državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila):

na autocesti A7 Draga-Šmrika i na Krčkom mostu.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

u Gorskom kotaru i Istri:
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2,
stara cesta kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica,
DC32 Prezid-Delnice,
DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin,
DC203 Brod na Kupi-Delnice,
DC305 Parg-Čabar,
DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja,
ŽC5094 Breze-Stalak,
ostale lokalne i županijske ceste na području Čabra, Vrbovskog i Delnica,
na cestama na Ćićariji i staroj cesti preko Učke.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.