Na Ipsilonu poginula 72-godišnja pješakinja

U teškoj prometnoj nesreći koja se u četvrtak oko 17 sati dogodila na dionici istarskog ipsilona, između čvora Ivoli i Rogovići, poginula je 72-godišnja pješakinja, izvijestila je Policijska uprava istarska. Žena je stradala dok je prelazila kolnik Istarskog ipsilona.

Kako je izvijestila policija, 72-godišnjakinja se kretala poljskim putem te je dolaskom do kolnika autoceste, između prometnog čvora Rogovići i Ivoli, započela neoprezno i nepropisno prelaziti kolnik. U tom je trenutku na nju naletjelo vozilo Fiat, pulske registarske oznake, kojim je iz smjera tunela Učka upravljao 41-godišnjak.

Ugledavši ženu na cesti vozač je, navodi policija, počeo naglo kočiti te je u kočenju vozilom skrenuo udesno, no nije uspio izbjeći udarac u pješakinju.

Žena je zbog teških ozljeda prevezena prema riječkoj bolnici, no preminula je putem, u vozilu Hitne medicinske pomoći, u 17.17 sati.

Po nalog državnog odvjetnika tijelo preminule prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Za vrijeme trajanja očevida, od 17.03 do 19.45 sati, u potpunosti je bio obustavljen promet na dijelu Istarskog ipsilona, između prometnih čvorova Rogovići i Ivoli te se odvijao obilaznim pravcima.

ipress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.