Na ipsilonu poginula jedna osoba, četvoro ozlijeđenih

U teškoj prometnoj nesreći poginula je jedna, a ozlijeđene su četiri osobe na vijaduktu Rogovići na Istarskom ipsilonu kod čvora Rogovići oko 1.30 sati u utorak. Četvero ozlijeđenih, između kojih i dvoje male djece, prebačeni su na liječenje u riječku bolnicu, a kvalifikacija ozljeda u jutarnjim satima nije bila poznata.

Vijadukt je od 1.30 do 6.10 sati bio zatvoren za sav promet radi očevida. Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili na terenu, do prometne nesreće je došlo kada je vozač automobila Škoda Superb zagrebačkih oznaka, koji se kretao u smjeru Kanfanara prešao na suprotni kolnički trak i frontalno se sudario sa Fiat Stilo novosadskih oznaka, koji se kretao u smjeru Tunela Učka.

U silovitom srazu je vozač Stila ispao iz automobila i preminuo na mjestu događaja. Oba automobila su se zaustavila na kolniku prednjim djelom okrenuti prema Učki. Stilo je odbačen zadnjim djelom na zaštitnu ogradu autoputa, a za izvlačenje suvozačice i dvoje male djece na zadnjem sjedištu vatrogasci su u potpunosti odrezali krov vozila. Vozač Škode je u vozilu bio sam, a zašto je prešao na suprotni kolnički trak, nije poznato.

Na kolniku je bilo puno ulja i goriva te dijelova oba automobila, a stravično je bilo promatrati dječje igračke na krvavim sjedalima automobila. Očevid je obavila pulska Prometna policija zajedno sa pulskom Općinskom državnom odvjetnicom Kristinom Baćac.

Prometna nesreća se dogodila na samom vijaduktu, odnosno čvoru Rogovići. Promet je sa autoputa preusmjeren na naplatne kućice sa obje strane vijadukta te budući da nije bilo velikih gužvi, vozila su na stotinjak metara izlazila, a potom i ulazila na autoput. Nakon što policija utvrdi sve detalje i dinamiku nesreće biti će poznato više detalja.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.