Na Ipsilonu uhićen dvojac iz Srbije zbog krijumčarenja ljudi

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Srbije u dobi od 38 i 32 godine te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, izvijestila je PU istarska.

Naime, policijski službenici su 3. studenoga oko 11.35 sati kod čvora Cerovlje zaustavili automobil Peugeot, srpske registarske oznake, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Srbije, dok su se u automobilu nalazili četiri državljana Kosova u dobi od 27, 48, 23 i jedan maloljetnik.

Potom su oko 12 sati na čvoru Baderna zaustavili automobil Citroen, srpske registarske oznake, kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Srbije, dok su se u automobilu nalazila četiri državljana Kosova u dobi od 27 i 32 godine te dva maloljetnika.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su državljani Kosova ušli u Republiku Hrvatsku istog dana u ranim jutarnjim satima, pješice nezakonito iz Srbije, nakon čega su ih preuzela dvojica vozača, s kojima su i zatečeni na području Istre.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 4. studenoga u jutarnjim satima, dvojica državljana Srbije privedena su u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima i Zakona o schengenskim granicama, punoljetni državljani Kosova su protjerani iz Republike Hrvatske, dok je maloljetnicima izrečen sudski ukor, nakon čega su svi prevezeni do graničnog prijelaza Tovarnik te su readmisirani u Republiku Srbiju.

ipress.rtl.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.