Irinine kolorističke ilustracije u LG galeriji

Svestrana pazinska umjetnica i kreativka Irina Kivela Ukotić izložila je u LG galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin originalne ilustracije slikovnice „Bajka o potonulim zvonima – La fiaba delle campane sommerse“ tekst koje je napisao Daniel Načinović. Na otvorenju ove zanimljive izložbe o knjizi i ilustracijama govorile su u ime organizatora ravnateljica Gradske knjižnice Pazin, Iva Ciceran i predsjednica DLS Pazin, Nada Putinja.

Sama Irina u svom nastupu zahvalila je brojnoj publici koja je prisustvovala činu otvorenja izložbe i istaknula kako joj je bilo zadovoljstvo, ali i velika odgovornost izraditi ilustracije za slikovnicu Daniela Načinovića.

Prvi je ovo Irinin pokušaj stvaranja ilustracija za jedno književno djelo, a po jednodušnoj ocjeni publike, veoma uspješan. Izloženo je dvanaest originalnih slika rađenih tušem u boji i rapidografom koje prate Načinovićevu dvojezičnu bajku te naslovnica slikovnice, a uz njih se može razgledati i grafička priprema slikovnice za tisak.

Izložba je otvorena do 3. studenog, a se može razgledati radnim danom od 10 do 12 sati i 17 do 19 sati te subotom od 10 do 13 sati.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.