Istakon: Predavanje ”Istarski alkemičari u prošlosti” / Rezultati 12. Istrakonovog natječaja

2Profesorica Paušek-Baždar u svom će predavanju protumačiti i valorizirati alkemijska gledišta Petra Bona, Daniela Istranina i Ivana Brattija, koja su izložena u njihovim rukopisnim i tiskanim djelima.

Na dvanaesti natječaj SF&F konvencije Istrakon za kratku SF&F priču duljine do pet kartica, stigla je ukupno 41 priča, a među njima je za objavljivanje u dvanaestoj Istrakonovoj zbirci odabrano jedanaest.

Predavanje: Prof. dr. sc. Snježana Paušek-Baždar ”Istarski alkemičari u prošlosti”

Navedeni su učenjaci živjeli i djelovali u razdoblju od 14. do 17. stoljeća te ćemo o njima čuti zanimljivosti iz njihovih života s naglaskom na njihovo proučavanje i bavljenje alkemijom kroz objavljena djela te praksu.

Naša je predavačica znanstvena savjetnica, upraviteljica Odsjeka za povijest prirodnih i matematičkih znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te redoviti profesor “Povijesti kemije” Osječkog Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer.

Rezultati 12. Istrakonovog natječaja

Na dvanaesti natječaj SF&F konvencije Istrakon u Pazinu za kratku SF&F priču duljine do pet kartica, stigla je ukupno 41 priča, a među njima je za objavljivanje u dvanaestoj Istrakonovoj zbirci odabrano ovih jedanaest:

Zdenka Maltar: Amy iz Završja Podbelskog
Dragana Rajaković: Inicijacija
Ed Barol: Slijepo dijete
Aleksandar Žiljak: Živogora
Franjo Plavšić: Apatrid
Igor Rendić: Krugovi
Adrijan Sarajlija: Sveti Ajden i dobri ljudi
Mirela Jovičić: Kako je Regina Pokorna upoznala Plavi Plamen
Danijel Bogdanović: U međuvremenu
Robi Selan: Bez troodona
Dragić Rabrenović: Ljubav u kamenu

Priče je vrednovala i probirala komisija u sastavu Tihana Linardon, Mirko Grdinić i Davor Šišović. Čestitamo odabranima, a zbirka s nabrojanim pričama predstavit će se na Istrakonu u Pazinu u subotu 23. ožujka u 20 sati.

istrakon.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.