Hvidra: “Subotnji koncert Lepe Brene u Tinjanu je omalovažavanje hrvatskih branitelja”

Lepa BrenaNemamo ništa protiv pjesama, ali imamo protiv osoba koje su se javno svrstale uz agresore, kaže Zdenko Požgain, predsjednik Zajednice udruga Hvidre Istarske županije.


Naime, istarska Hvidra oštro se protivi najavljenom nastupu Lepe Brene 15. svibnja u Tinjanu i traže da nadležne institucije zabrane taj koncert. Smatraju da je organiziranje koncerta Fahrete Jahić Živojinović, odnosno Lepe Brene, bilo gdje u Hrvatskoj omalovažavanje svih hrvatskih branitelja zato što je, napominju, ta srpska pjevačica u vrijeme Domovinskog rata “uveseljavala četnike i agresore te ih na taj način poticala u agresiji”.

– Naš zahtjev nema veze s njenom nacionalnošću. Uostalom, u Istri su već nastupali mnogi glazbenici iz Srbije i nikada nismo reagirali. Mi nismo bili niti smo protiv bilo kojeg pjevača, dolazio on iz Srbije ili iz neke druge države, već smo protiv onih koji su se javno borili protiv Hrvatske, kaže Požgain.

U istarskoj Hvidri navode da se Lepa Brena slikala na “agresorskim tenkovima u četničkoj odori” čime je “odredila svoj osobni stav i odabrala stranu”. Požgain nam, međutim, nije znao reći hoće li Hvidra organizirati prosvjed u Tinjanu, kao što su svojedobno zbog iste pjevačice učinile njihove kolege u Zagrebu i Splitu.

No, napominje da će u petak u Umagu biti održana sjednica istarske Hvidre nakon koje će se vjerojatno znati više o aktivnostima koje će ta udruga poduzeti zbog nastupa Lepe Brene u Tinjanu. Zasad nam je tek rekao da dopis u kojem se protive njenom nastupu nisu poslali na adresu organizatora i Općine Tinjan, već isključivo medijima.

Organizator koncerta Mladen Sirotić, kojeg smo zamolili da nam komentira zahtjev Hvidre, kaže da se za organiziranje nastupa Lepe Brene odlučio nakon njenog koncerta u Zagrebu.

Glasistre.hr

9 komentara na “Hvidra: “Subotnji koncert Lepe Brene u Tinjanu je omalovažavanje hrvatskih branitelja””

 1. goranivan napisao:

  Žalosno…da ne može biti žalosnije…Gdje je sada drug Damir Kajin da ovo komentira? Slikala sa u četničkoj uniformi…pjevala je na Marakani kad su JNA tenkovi krećali na Vukovar…! A da se pri tom nikada nije ogradila niti od uniforme niti od toga što je držala koncerte na njihovim ratištima! Ovo nije dokaz naše otvorenosti već omalovažavanje naše povijesti i krvi naših branitelja i civila u Domovinskom ratu…!

  1. nimalo_srbin napisao:

   daj pogledaj bre kakva nam se budučnost smeši a ti bi još u prošlosti da živiš

 2. jazbac napisao:

  ja san hrvatski branitelj i više se osjećan omalovažen nekim drugim stvarima a ne nekom pišljivom brenom

 3. aaa napisao:

  bas me zanima stav nezavisnih o ovome.. :D

  1. aaanerviras napisao:

   Nezavisni su u pazinu… brena je u tinjanu.. koje to veze tebi ima s nezavisnima?

   1. aaa napisao:

    alo nezavisni javi ovemu da san cenzuriran i da mu ne moren odgovarat.. ;)

 4. gradanin2 napisao:

  kao branitelju vise me zabrinjava opce stanje u drzavi i kako ce ova kriza zavrsiti, brine me kako cu od prvog do tridesetprvog sve izdrzati..jos kad sada dignu cijene energentima..a brena me najmanje brine, ona ionako mi ne moze pomoci niti odmoci…ali mislim da ima u Hrvatskoj kvalitetnih i istarskih i ostalih glazbenika koji bi za manju cijenu nastupali i jednako kvalitetno zabavili publiku, jer sumnjam da brena dolazi besplatno u istru, i sada jos u toj opcoj besparici trositi novce na jednu brenu…ali to je “prica iz Hrvatske”…zalosno..

  1. stanovi napisao:

   vi niste normalni 100%. najbolje da vajk sviraju gustafi i šajeta ča ne? pa neće bit besplatan upad na brenu, obično kad zoveš tako nekeg “velikeg” računaš da ćeš zaradit sa upadima i cugon i hranon ili čin već…. sad da li će ili ne je druga stvar

 5. logi-car napisao:

  ne čini li se i vama da, thompson i brena u osnovi “mešaju” u istom ritmu. S time da bih osobno radije zanoćio sa brenom nego osvanuo sa thompsonom, ne?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.