Istarska policija kaznila Seku Aleksić

SekaSvakodnevno se ograđujemo od Balkana i balkanskog mentaliteta i težimo Zapadu i Europi, a zaobilaženje zakona uobičajena je praksa, prigodno dobro vidljiva na području regulacije rada cajki i pevaljki. Tako je fenomen zvan turbo folk, nekada toliko odiozan, a danas sveprisutan, našao svoje zaštitnike u izvršnoj vlasti, zanimljivo – u multi-kulti Istri. Naime, samo nekoliko dana nakon nereda u Srbiji te paljenja srpske zastave na Trgu bana Jelačića Hrvati su zaboravili svaku ideologiju i pohrlili na koncerte omiljene im Seke Aleksić u nekoliko diskoteka u Hrvatskoj. Između ostalih gradova koncert se prošle subote održao u Imperialu u Medulinu.


Ništa u ovoj priči ne bi bilo toliko čudno da nije bilo naše znatiželje vođene prethodnim saznanjima o standardnoj praksi susjednih nam glazbenika koji su navikli nastupati u našoj zemlji bez ishodovane dozvole za rad ili potvrde o prijavi rada bez radne dozvole i, posljedično, bez plaćanja ikakvih poreza.

Stoga smo u petak, dan prije koncerta, pitali istarsku policiju jesu li dotična Seka Aleksić ili njezini poslodavci, u ovom slučaju odgovorne osobe Imperijala, od policije zatražili dozvolu za rad ili prijavili rad bez radne dozvole kako nalaže Zakon o strancima. Odgovor na pitanje dobili smo već danas, četiri dana nakon happeninga. Točnije, nismo dobili odgovor na konkretno postavljeno pitanje nego su nas „savjesno“ izvijestili da su „9. ožujka 2008. godine u vremenu od 00.15 do 03.00 sati prilikom održavanja koncerta u Medulinu u disko klubu Imperijal bez prethodno pribavljenih odobrenja za rad stranaca u Republici Hrvatskoj zatečeni pjevačica 28-godišnja S. A. bosansko hercegovačka državljanka i šest članova njezine grupe (srbijanski državljani). Prekršajnom obradom nad njima utvrđeno je da su počinili prekršaj iz Zakona o strancima.“

Prema svemu sudeći, današnji (!) odgovor nije rezultat savjesnog provođenja hrvatskog zakona, već jedino reakcija na naš upit. Bi li policija išta poduzela da nije bilo našeg upita? Kontrolira li inače policija ovakve “kulturne” manifestacije? Što znači neodgovaranje na naše pitanje postavljeno u 11.27 sati u petak? Je li se time pokušala izbjeći eventualna odgoda koncerta, čime bi neki, izgleda dobro zaštićeni poduzetnici, koji, usput rečeno, zabavljaju raju u objektu bez građevinske dozvole, ostali bez zarade?

U svemu je još zanimljivije da koncert nije prekinut, nego je izvođačima za rad bez radne ili poslovne dozvole te za nedostavljanja ugovora o radu nadležnoj Poreznoj upravi uručena prekršajna prijava i kazna od tisuću kuna za svakoga. Ukupno 7000 kuna, što je 100 ulaznica, a kapacitet Imperiala je bar 2000 ljudi.

I za kraj, PU istarska svoj nerad, ničim izazvana, prezentira ostalim medijima kao velik uspjeh objavljujući da je gospođica Seka kažnjena jer nije prijavila boravak.

Barkun.hr

2 komentara na “Istarska policija kaznila Seku Aleksić”

  1. halidbeslic napisao:

    čestitam svojoj kolegici Seki Aleksić na nauspešnijem mestu iCazina!
    Vidim da je Kalašnjikov zaosteo i zauzeo tek drugo mesto!

  2. 22 napisao:

    seka ti si stvarno kraljica

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.